Къде да поставите орхидеята у дома, така че да полудее от цъфтеж!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Смятате ли, че орхидеята е капризно растение, което изисква постоянна грижа? Аз като човек, който има цяла градина с орхидеи у дома, ще ви кажа защо това не е така. Условията на цъфтеж на орхидеите са много прости, основното е да знаете някои тънкости и трикове, които ще споделя с вас в тази статия.

9 елементарни правила, за да ви цъфти орхидеята целогодишно: Орхидея – истинска декорация на дома. А ако искате да цъфти вечно , трябва да знаете правилата за …Dec 2 2020vijti.com

УСЛОВИЯ ЗА ЦЪФТЕЖ НА ОРХИДЕИ

Основната тайна е създаването на местообитания, близки до естествените. Не се притеснявайте, никой не говори за създаването на тропиците в модерен апартамент. Орхидеята всъщност е  много непретенциозно цвете.

Основното нещо, което тази флорална красота не харесва е директната слънчева светлина. Но също така, когато е далеч от прозореца няма да се развива нормално.

Щом орхидеята е във вашия дом веднага трябва да изберете постоянно място. Тя наистина не обича да бъде местена. Когато променяте мястото на пребиваване, орхидеята може да изхвърли всички пъпки, а стъблото ще чака оптимални условия.

Най-доброто място за цъфтяща орхидея или тази, която ще цъфти, колкото и банално да звучи, е на прозореца. През лятото е най-добре западната или източна страна, а през зимата – южната. Моля, обърнете внимание, че през лятото орхидеята трябва да бъде защитена от пряка слънчева светлина.

Поливане на орхидеи

А сега за поливането.

Най-добре е да напоите саксията с потапяне във престояла вода със стайна температура. За да направите това, саксията с орхидеята трябва да се постави в друг съд с по-голям размер с вода и оставете  да престои 20 минути. След като корените станат зелени, трябва да оставите водата да се оттече.

Преди и по време на цъфтежа орхидеята се нуждае от по-интензивно поливане от обикновено. Освен това, по време на периода на покой, екземплярите с твърди листа и наличието на псевдобулби трябва да се поливат след около 10-12 дни.

Орхидея торене

Трябва да подхранвате орхидеята 1-2 пъти месечно, докато е важно да следите съдържанието на азот. Изберете торове с фосфор и калий, които стимулират полагането на цветни пъпки и гарантират формирането на здрави цветя.

Всички поливаме грешно орхидеята и затова тя умира толкова бързо. Ето как да го правите правилноНай-добре е орхидеите да не се поливат с лейка, а саксиите с растенията да се потопят в кофа с вода …Nov 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!