Кунчев предупреди: Ваксинираните задължително трябва да се пазят

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хората, които сега са ваксинирани задължително трябва да продължат да се пазят, въпреки че за тях вече рискът намалява, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в студиото на Нова тв.

Санитарка си сложи ваксина срещу коронавирус и почина внезапно Португалски здравен работник е починал два дни, след като е бил имунизиран с ваксината на „Пфайзер…Jan 5 2021vijti.com

„Все още няма доказателства, че веднага след първата доза всички получаваме такова ниво на имунитет, което е предпазно и със сигурност не могат да се разболеят. Вероятно с по-високите нива ние няма да караме тежко заболяването, но все пак идеята е човек да е изцяло предпазен. Никъде производителите на ваксината не гарантират, че само с една доза ще се осигури имунитет“, допълни Кунчев.

Най-голямото количество ваксини, което сме поръчали е на „Астра Зенека“, но развитието на нещата е много динамично и аз не съм сигурен дали с течение на времето няма да има корекции. До момента имаме 6 договора за ваксини, но в момента се водят преговори и със седма фирма.

„Астра Зенека“ бе направена по по-позната технология и бе доста по-напред в получаването на разрешение.Така отговори той на въпроса дали масовата имунизация у нас ще се извършва с ваксината на „Астра Зенека“.

Разделиха се с починалия д-р Николов с емоционално писмо. Урологът загуби битката с коронавирусаОтиде си още един обичан специалист. Загубихме уролога Владимир Николов. Ето как се разделиха с него…Jan 3 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!