Край с Вечния Длъжник. Вижте за какъв срок дълговете ви изчезват

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Правната комисия към парламента прие отпадането на „вечния длъжник“. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени случаи, предаде actualno.com.

Според един от вносителите на предложението – Христиан Митев от „Обединени патриоти“, промените в Закона за задълженията и договорите дават гаранции както на кредитополучателите, така и на кредиторите.

НОИ обяви кога ще се изплащат пенсиите за ноември с 50 лева добавка Изплащането на пенсиите и добавката от 50 лева към тях ще започне на 9 ноември (понеделник) и ще п…Nov 3 2020vijti.com

„Кредитори, които са образували изпълнителни производства, за тях давността ще започне да тече практически в момента на образуване на изпълнителното производство, така че аз смятам, че сме премахнали възможността от злоупотреби“.

Евродепутатът от ЕНП Емил Радев посочи, че България е останала единствената страна в ЕС, в която съществува фигурата на вечен длъжник.

Депутатът от БСП Филип Попов обясни, че социалистите дават принципна подкрепа, но настояват законодателните промени внимателно да се обмислят.

Официално решиха за увеличението на пенсиите Минималния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст се увеличава от 250 лв. на 300 лв от …Oct 29 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!