Коя е легендата на БДЖ леля Керка, заради която министър Събев е готов да се качи на влака

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Министърът на транспорта я хвали във фейсбук, кани се да пътува с влак до Бургас заради нея
Вечно усмихнатата Керка Ченешева от Карнобат стана звезда във филм на БДЖ, който днес бе споделен от транспортния министър Николай Събев. Доскорошният бос на „Еконт“ явно бе очарован от видеото и се закани скоро да пътува до Бургас – с бързия влак от София, пише Флагман.

Промяна в плана: Искаме 900 милиона за нови влакове на БДЖ от ЕСГенерална промяна в Плана за възстановяване и устойчивост подготвя работна група към Министерството …Jan 24 2022vijti.com

Керка се появява в 50-ата секунда на видеото по начина, който са я виждали хиляди пасажери  – със служебната униформа и стоп палка в ръка.

Тя е живата легенда на железницата. Помни строежа на гарата, започнала е работа през далечната 1984 година от най-ниското ниво – „вагон-описвач“, за да достигне днес до „ръководител на движението“. Тя пробива в една типично мъжка професия с много труд. Преминала е редица курсове за преквалификация и съвсем скоро ще стане щастлива пенсионерка.

Само като се запъти към перона и влакът спира преди тя да е вдигнала палката.

Както тя самата споделя семейството й се оказва генетично свързано с железницата. Дядо й работил в товарна гара, а сега и двамата й синове също са в БДЖ – единият е машинист, а големият е постови.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!