Коя е внезапно починалата Силва Зурлева

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Силва Зурлева бе открита мъртва днес сутринта пред къщата си в Ковачевица. Паднала е по стълбите, но тепърва ще се изяснява дали падането не е в следствие на инфаркт. Силва Николова Зурлева е български филолог и журналист. Завършила е СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература. Университета завършва със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема „Морето в съвременната гръцка поезия“.

Силва Зурлева е открита мъртва в дома сиИзвестната журналистка и бизнес дама Силва Зурлева е починала в дома си в село Ковачевица, съобщава …Jan 1 2020vijti.com

Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др. Нейно е рекламното послание „Делта – връх на сладоледа.

Първо в София, а после и в други градове“. От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. – председател на Съвета на директорите на Нова телевизия, а от 2009 година е главен консултант на телевизията и член на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп.

През май месец Нова Броудкастинг Груп се разделя със Силва Зурлева. Професионалната биография на Зурлева е свързана предимно с Нова телевизия, на чието управление посвещава близо 20 години.

Източник: БЛИЦ

Милен Цветков се връща на екран при Слави Трифонов: ТВ водещият със свое собствено предаване в новия проект на ДългияТВ водещият Милен Цветков се завръща на екран със свое авторско предаване в новия проект на Слави Тр…Oct 9 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!