КОШМАРИ в болницата: В Плевен взимали телефоните на болните, ако се оплакват

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Страховити неща, сякаш от филм на ужасите, се случват в плевенска болница. За безобразията алармира пред Lupa.bg пленечанката М.К. Нейният баща бил приет с диагноза ковид в местна частна клиника. Човекът починал, но по време на престоя и след това М.К. научила фрапиращи неща от случващото се зад стените на лечебното заведение.

Проф. Камен Плочев: Видя ли пълен човек с COVID-19, веднага го вкарвам в болницатаПроф. д-р Камен Плочев, д.м.н., е ръководител на Първа клиника по инфекциозни болести на ВМА, където…Mar 6 2021vijti.com

„Едно от нещата, които баща ми каза, докато лежеше там е, че на болните рядко им се дава вода и те били принудени да си пият урината, защото умирали от жажда. Не знам каква е причината да не им дават вода, вероятно просто не им се занимава на сестрите, но пациентите се оплаквали, а някои дори стигнали до проблеми с бъбреците“, разказа М.К.

„Говорих и с други хора, близки на починали в тази болница, общо взето потвърдиха това, което вече знаех. Персоналът на болницата взима телефоните на болните и четат чатовете им. Така явно контролират информацията, която излиза оттам. В съобщение до мен баща ми написа- „Всичко се знае кой какво пише“. Той ми сподели, че една от сестрите била много груба и се държала зле с него, затова ме помоли за помощ. Обещах да направя нещо. Няколко часа след това получих съобщение – „Не предприемай нищо“. Явно не беше написано от него“, сподели още опечалената дъщеря.

По думите й в епикризата и смъртния акт на баща й, които получила, имало три различни часа на смърт.

„Не мога да разбира този човек три пъти ли е умрял, какво е това чудо“, пита жената.

„В този документ пише, че от първия ден той е лекуван с ремдесивир, а в лекар от болницата ми беше казал, че нямат от лекарството“, ядосва се източникът на Lupa.bg.

И добави, че когато баща й починал, на нея й дали само портмонето и телефона му. „Попитах за дрехите, тогава ми ги върнаха. Той имаше и часовник, не ми го бяха дали, чак като го поисках, го върнаха. На мои приятели, роднините, които са били в тази болница с ковид, всичките починаха и на близките им не са били върнати лични вещи като часовници, портмонета и други“, сподели М.К.

Освен това пикризата на баща й била изкопирана едно към едно с епикризите на други, починали в същото болница.

На всички пишело абсолютно едно и също.

„Освен това тази болница има сключен договор с конкретна погребална агенция. Тази агенция взима някакви такси, които така и не ми казаха какви са. Имаше такса ковид- 150 лева, такса транспорт – 110 лева, такса осветление, което не знам какво означава – 30 лв. Платих общо 620 лева такси. Реално се плаща допълнително, че човекът умира от ковид, а не от друго“, диви се плевенчанката.

И напомня, че болницата е частна. Сред собствениците се откроява Т.К., един от най-богатите българи със състояние 52 млн. лв., който за няколко години успява да направи огромна фармацефтична и болнична империя.

Трима медици, ваксинирани с „АстраЗенека“ в Норвегия, са в болница с необичайни симптомиТрима медици в Норвегия с поставена наскоро ваксина на компанията „АстраЗенека“ (AstraZeneca) са лек…Mar 14 2021vijti.com


Източник: lupa

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!