Костадин Ангелов: Държавата ще бъде разделена на 6 региона

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От днес нататък ще въведем безкомпромисен контрол във всяка една точка, в която може да има контролиращ орган, обяви проф. Костадин Ангелов

Днес на щаба беше взето решение в болницата в Гоце Делчев може да бъдат разкрити 10 легла и съответно при изчерпване на тези нужди, пациенти да бъдат транспортирани в Разлог. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на извънреден брифинг в Гоце Делчев.

„По отношение на другите болници в региона няма затруднения в наличието на болнични легла. Проблемът остава персонала – лекари и сестри, които да се грижат за пациентите. По специално в Гоце Делчев, Сандански и Разлог, уточни той.

Тъжна вест! Лекарка с коронавирус почина в ХасковоД-р Надя Стайкова от Хасково почина от коронавирус. Тя е на 63 години и е имала диабет и сърдечно за…Oct 19 2020vijti.com

По думите му има 2 предложения за решаване на проблема. Едното е разрешаване на учащите да стажуват и втората възможност специализантите, които си карат стажовете в столицата, да могат да работят в болницата в Гоце Делчев. По отношение на цялото състояние в областта има допълнителни мерки от кметовете в съответните общини.

„Целта на всички тези мерки в областта е намаляване на кривата на заболяваемостта и влизането в едни по-нормални числа, да можем да посъветваме хората по-свободно да пътуват. Ако всички спазват мерките, очакваме заболяваемостта да спадне с около 30%. В момента имаме неглижиране на цялата ситуация. Най-важната мярка е носене на маски на закрито“, заяви Ангелов.

„От другата седмица ще заработи Национален логистичен щаб. 24 часа в него ще работят хора на принципа на кол център. Държавата ще бъде разделена на 6 региона. Ролята на работещите ще бъде да компенсират всички дефицити, така че хората да получат помощ във всяка една точка. Да няма хора, които да чакат да бъдат настанени, или да има нужда от „Ремдесивир“ и да се чака разрешение“, съобщи проф. Ангелов.

„Този вирус не може да го борим с КПП-та. Може да го борим с мерки и интелект, не със страхове, да го борим с дисциплина, да спазваме правилата. Ние от днес нататък ще въведем безкомпромисен контрол във всяка една точка, в която може да има контролиращ орган. Няма да позволим на никой да си мисли, че може да бъде над правата на всички. Санкциите ще бъдат еднакви за всички, докато хората започнат да спазват мерките“, заяви той.

Колега на починалия с коронавирус лекар от Бургас: Беше изключително здрав. Свършваше 10-часова операция и ходеше да играе футболГоляма загуба претърпяхме, след новината, че лекар на годината за 2019 е починал с коронавирус. Това…Oct 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!