Кой изкърти жълтите павета?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

10 дни след протеста на 2 септември, когато бяха изкъртени жълти павета от пл. “Независимост”, няма обвинени за рушене на културния паметник на столицата. След проверка от Столичния инспекторат казаха, че липсват 6 кв. м от уникалната настилка, която струва 700 лв. на квадрат.

Валери Симеонов разкри как ще завършат стихийните протестиСамо обединени българите извоюват победи и постигат своите високи цели. Когато са разединени, енерги…Sep 8 2020vijti.com

Миналата събота 23-ма задържани след сблъсъка с полицията минаха през Софийския районен съд след 72-часово задържане заради различни хулигански прояви по време на сблъсъците на демонстранти и полиция, включително и по съмнение за държане на пиротехнически средства и мятане на бомбички. Оказа се обаче, че нито един от тях не е къртил или хвърлял павета. В момента всички задържани на свобода, пише 24 часа.

Четирима били забелязани да държат павета в ръцете си, те обаче отрекли да са хвърляли или къртили, стана ясно в съда. Камери не са заснели лицата на хората, които къртят площада. На 2 септември в медиите се появиха снимки как протестиращи опитват да вадят павета. На нито една от тях обаче не се виждат лицата на хората, което затруднявало откриването на вандалите.

Разследването по случая обаче продължавало

Стоян Тончев: В цяла България масово се уволняват и репресират хора, участвали в протестите В цяла България масово се уволняват и репресират лица – физически и юридически, които активно учас…Sep 8 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!