Кой е човекът от лявата страна на премиера Кирил Петков и какво държи в ръцете си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това със сигурност не е обикновено куфарче, а мъжът вероятно е част от НСО, облечен в цивилни дрехи

Премиерът Кирил Петков, който по обед днес излезе пред протестиращите пред сградата на Министерски съвет хора, за да говори с тях, но малцина забелязаха интересен детайл. Той бе придружен от облечен в цивилни дрехи мъж на видима възраст около 50 г., който носеше куфарче. Всъщност човекът е част от НСО, а куфарчето – нещо съвсем различно.

Извънредно! Кирил Петков: Сега ще видите за първи път премиер да отива при протестиращитеКадър Възраждане Тази новина е в развитие! Очаквайте подробности!  Кирил Петков се появи сред протес…Feb 23 2022vijti.com

То се оказа прибрано прилежно кевларено одеало с автоматично разпъване, което е изключително издръжливо. То спира изстреляни симултанно няколко проектила, способно е да предпази както от взривна вълна, така и от осколки и реално се ползва като мобилен щит в случай на атака.

Проверка установи, че подобни артикули се продават свободно в мрежата, основно на американския пазар. Цената е около 700 долара, но вероятно има и по-скъпи варианти. Ако се вгледате в кадъра, ще видите, че човекът, който държи „куфарчето“ до премиера, е разположил палеца на лявата си ръка по необичаен начин на дръжката. Точно там всъщност се намира „спусъкът“ на кевлареното одеало, с което то се разпъва за части от секундата и влиза в ролята си на щит.

Оказа се, че премиерът Кирил Петков, който днес прояви „смелост“, появявайки се пред протестиращите, се е подсигурил в случай, че нещо се обърка. Това обаче е разбираемо и е практика навсякъде в света, когато официално лице се появи на такова публично събитие.

Самите кевларени одеала пък се използват основно от армията, агенциите за безопасност (като НСО) и в редки случаи – от граждани. Ето и демонстрация на самия продукт:

Симпатичната съпруга на Кирил Петков ще гледаме в ново предаване на известна готвачка Съпругата на Кирил Петков, Линда отново се уреди с телевизионно участие. Популярността ѝ нарастна н…Feb 13 2022vijti.com


Източник: flagman

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!