Кой е дупнишкият лекар, обезобразил младо момиче? (Потресаващи снимки)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

През уикенда социалните мрежи гръмнаха след клипа на журналиста Станислав Цанов в канала „Цанов напред и нагоре“. Младо момиче говори за тъмната страна на пластичната хирургия и как заради един филър в носа едва не е починала.

Йорданка решава да се довери на доктора, който има цели 19 хил. последователи във фейсбук. Тя си записва час и отива с мъжа си при д-р Дашков. На страницата на лекаря няма цени за нито една от процедурите му, показа проверка на Lupa.bg. Това е първото нещо, което буди съмнения в нас. Всички реномирани клиники имат ценоразпис и какво точно е включено в процедурата. При бобовдолеца е разяснено само второто.

„Оформянето и повдигането на върха на носа се постига по два начина. Първият е инжектиране на малко количество хиалуронова киселина на върха на носа. Вторият е чрез инжектиране на филър в долната част на основата на носа за да може да се повдигане целият връх на носа. Процедурата трае около 20 мин. За анестезия се използва анестетичен крем нанесен в зоната на третиране“ – пише на страницата на хирурга.

Веднага след процедурата Йорданка усеща силно парене, като до вечерта вече се чувства много зле. Тя няколко пъти пише на доктора, който я успокоява, че е хематомче и ще мине, препоръчва й да пие вит. Ц. Йорданка се влошава с всеки изминал час и около 40 часа търпи зверските болки, през това време няколко пъти търси контакт с човека, сложил й филър, който й отговаря, че не е телефонна централа и да спре да го търси. След като момичето вижда, че от лицето му започва да получава некроза, а устните стават огромни изпраща снимка на лекаря, който й отвръща само „Ехх…кофти!“.

Йорданка посещава 8 хирурга и една дерматоложка, които я спасяват, разграждайки й филъра. На момичето се налага да пие виагра, за да не получи тромб, а вит. Ц-то е абсолютно противопоказно, а Дашков й изписва точно това…

„Извадих късмет, че се отървах само с некроза и разядена тъкан. Можех да получа тромб и да умра“ – изплака блондинката, която е получила превод от 1600 лева от хирурга, който преценил да й преведе толкова, за да й затвори устата. Йорданка върнала парите, защото иска справедливост.

Наша проверка показа, че докторът е известен в Дупница с побоища над жена си, арест, както и любовта си към чашката. Преди 4 години дупнишкият хирург е арестуван за домашно насилие над приятелката си. Той е душил и пребил жената, която веднага си е извадила медицинско и е подала жалба срещу него. По време на инцидента приятелката на Дашков успяла да избяга на улицата, викайки за помощ и така успяла да се спаси от разбеснелия си мъж. В града коментират, че хирургът обичал да си пийва. Жената се е разделила с Борис веднага след побоя, за който Дашков е прекарал в ареста 24 часа, но след това е пуснат на свобода. Днес Борис има нова жена до себе си и 3-годишна дъщеря.

Дашков с актуалната си половинка

Борис Дашков е от Бобов дол и в по-предишния мандат е бил общински съветник от ГЕРБ в миньорския град. Работи като хирург в частната болница в Дупница и има кабинет за пластична хирургия. Името на Дашков нашумя и през 2010 г., след като публикува в личния си профил във фейсбук потресаващи снимки. На кадрите се виждаше 92-годишен пациент, който е ветеран от войната, с разядена и гноясала от злокачествен тумор на ухото глава. От един от фотосите бе видно, че са правени в дома на пациента, на когото д- р Дашков е извършвал промивки и превръзки. Ден по-късно лекарят ги изтри, но редица възмутени граждани сигнализираха прокуратурата.

Публикацията на зловещите снимки е нарушение на Хипократовата клетва, Закона за здравето и Кодекса за професионалната етика, разбира се, д-р Дашков не вижда тези нарушение и проблем във фотоса. Докторът грубо бе погазил правата на пациента. С това хирургът за пореден път урони престижа на хората от лекарската гилдия. 5 години по-късно – през април 2015 г., на обществени места в Дупница бяха разлепени афиши със снимки на Дашков, разобличаващи го, че не си плаща наемите. „Внимание. Крадец на наеми и ток д-р Борис Дашков, хирург в Дупница, „Св. Иван Рилски”, от опечалените потърпевши”, пишеше на листовките, разлепени на различни места из града.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!