Кой е Александър Бойчев – пиарът от ПП, който крещя на Виктор Николаев? (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пиарът на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ предизвика скандал в медийните среди, след като си изпусна нервите и си позволи да крещи на водещите на сутрешния блок в Нова телевизия Виктор Николаев и Мирослава Иванова. Поводът за агресивното поведение на Александър Бойчев стана твърдението, че шефът на групата Андрей Гюров е заразил парламентарния председател Никола Минчев с ковид, като всъщност информацията дойде не от кого да е, а от първата депутатка на ГЕРБ Десислава Атанасова още във вторник сутринта. 

Борисов: 500К може да е 500 кинта, кила, каймета…Казах на Севдалина да не праща емотикони на други мъже, само на менГЕРБ иска обща кандидатура за президент с други демократични формации, на мен никога не ми е бил важ…Sep 12 2021vijti.com

Бойчев се нахвърли срещу журналистите, като ги обвини, че разпространяват фалшиви новини. А на въпросите им кога точно е бил взет и от кого тестът на Минчев, позитивирал след заседанието на КСНС, бившият им колега ги скастри с думите, че нямали право да искат медицинска информация. Самите депутати пък не били лаборанти:

„Това, което правите, г-н Николаев, това, което вие правите в момента, е абсолютно недопустимо! Депутатите не са лаборанти. Вие задавате въпроси на депутати от ПП, които не са компетентни по темата“, заяви Бойчев, но бе париран от Виктор с думите: „Имам право да задам този въпрос, който аз реша. Въпросите съществуват в момента на тяхното задаване. При цялото ми уважение, ще трябва да свикнете да ви задават въпроси“, посъветва Николаев новия пиар“.

Кой всъщност е Бойчев? 

Александър Бойчев е дългогодишен журналист с икономическа и дигитална насоченост. Той е един от създателите на култовото в близкото минало списание PC Mania, а впоследствие работи в .net, няколко издания на Иво-Прокопиевата „Икономедия“, а след това – в Би Ти Ви групата.

Бойчев е и говорител на световната TED поредица от конференции, организирани от частната фондация Саплинг, в която разказва с голяма страст за професията си. Самият премиер Кирил Петков също е гост на платформата няколко пъти през годините.

Журналистът е познат в гилдията, но днес след държанието си спрямо Николаев и Иванова си спечели куп критики именно от нея. А мнозина му напомниха, че прехвърлянето „от другата страна на барикадата“ и превръщането на журналист в пиар също се нуждае от допълнителна квалификация и набиране на умения, особено в политическата сфера.

Случката нажежи социалната мрежа и провокира лавина от негативни коментари. Възмущението си във Фейсбук изразиха журналисти и политици. Венци Мицов, Асен Генов, Полина Паунова, Бояна Бозаджиева, Цветелина Узунова, Бойко Ноев, Любомир Аламанов и много други са сред посъветвалите Бойчев поне да се извини, ако не и да напусне.

Софи Маринова-Супермама! Лоренцо се главозамая от скъпия подарък за рождения ден Синът на Софи Маринова – Лоренцо, отпразнува 19-ия си рожден ден в скромна компания. Сред присъства…Aug 17 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!