Кога влизат в сила новите лични карти и ще отпаднат ли трудовите книжки? Говори министър Божидар Божанов

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Новите лични карти, в които ще бъде интегриран чип, включващ здравна информация, трябва да бъдат факт до края на годината. Това заяви министърът на електронното управление Божидар Божанов пред „Дойче веле“. Все още не е ясно дали всички ще са длъжни дотогава да подменят документа си, но ако това се приеме, ще бъде за сметка на държавата, уточни министърът.

29-годишният Николай Шаханов: Спечелих жена си на карти, отидох за домашно вино, върнах се с булкаМладоженец спечели булката си на карти. 29-годишният Николай Шаханов умело изигра козовете си и вмес…Dec 30 2021vijti.com

По думите му повече време ще отнемат трудовите книжки.

„Сещам се за опита на предишните управляващи да въведат нов дизайн на трудовите книжки – от една страна, това е забавно, от друга – показва, че посоката изобщо не е била към дигитализация. Те трябва да отпаднат, но поетапно.

Необходимо е създаването на нови регистри, тъй като в книжките има данни, които са единствено там и никъде другаде. Тя може да отпадне, когато работодател вкара данните в съответния регистър, но те ще продължат да съществуват за тези, които не са сменяли работното си място или пък са безработни“, каза още Божанов.

Източник: Марица

ИДЕИТЕ НА НОВАТА ВЛАСТ: Държавата обмисля алтернатива на личните карти Запрян Запрянов Без повече хартиени трудови книжки, стикери за колите и печати от администрацият…Dec 16 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!