Когато не бива да преписвате апартамента на дъщеря си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Жилищният въпрос понякога е в състояние да се скара с най-близките хора. Някой постоянно няма достатъчно място, някой работи цял живот, за да печели честно пари за жилище, а някой иска да получи всичко, без да прави нищо. Сега Станислава Павлова се чуди дали рискът от измама е оправдан, ако приживе се издаде акт за дарение на апартамент? Или е по-добре да съставите завещание, за да не станете жертва на измамници?

ДАРЕНИЕ НА АПАРТАМЕНТ

„С дъщеря ми нямаме много топли отношения, особено след като се омъжи. И наскоро тя стана още по-приятелски настроена, започна да ме посещава по-често . Миналата седмица тя ми донесе огромна торба с хранителни стоки, едва по-късно разбрах за какво става въпрос. Ася иска да й препиша апартамента.

Скоро ще навърша 70 години, живея сама в двустаен апартамент, който купих с упорита работа. Дъщеря ми Ася вече е на 40 години и е омъжена от дълго време. Ася и съпругът й живеят със свекърва си, имат къща с два отделни входа. Веднъж Ася искаше да продам апартамента и да й дам част от парите, за да може да пести за жилище и да живее със семейството си отделно от родителите на съпруга си в бъдеще.

Изминаха няколко седмици, откакто Ася стана доброжелателна и сладка, посещава ме и помага. Вчера, когато тя дойде с торба с хранителни стоки, предположих за какво се отнася това поведение. Така или иначе щях да завещая апартамента на дъщеря си, нямам никой друг, но струва ли си сега да съставя дарение?

В момента дъщеря ми има покрив над главата, свекър й се отнася добре с нея и никой не се преструва на втората част на къщата. Когато ме няма, Ася все пак ще получи апартамента и след това тя да реши какво да прави с него.

Ще се радвам да препиша апартамента на Ася, но се страхувам. Наскоро имаше инцидент със съсед. Той даде на внучката си място за живеене и след това остана на улицата. Не искам да разстройвам дъщеря си и не искам никакви проблеми, защото ако издам дарение, ще загубя правото на апартамент и мога да бъда изгонена по всяко време. Освен това имам чувството, че зет ми просто чака това . „

От редакцията

Страховете на Станислава Павлова са разбираеми. Има ужасни истории, когато роднините всъщност изгонват близките им и ги оставят без нищо. Но ако дъщерята изведнъж е повдигнала тази тема, може би се притеснява от нещо. Жилището означава много. Дори да сте уверени в децата си, не можете да бъдете на сто процента сигурни и да се доверите на приятелите и познатите си по същия начин. За да разрешите проблема, по-добре е да потърсите помощта на адвокат. Познава законите и ще може да даде добри съвети. Не е нужно да бързате с изводите, трябва да си дадете време и да помислите добре за всичко.

Премиерът Стефан Янев с 3 апартаментаИмотното състояние на служебния премиер Стефан Янев е любопитно, показва справка с декларацията на г…May 31 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!