Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Отиде си една от най-големите емблеми на НБА – Коби Брайънт. Легендарният гард на „Лос Анджелис Лейкърс“ загина на 41-годишна възраст, след като хеликоптерът, с който пътувал е катастрофирал в неделя сутрин в Калабасас, щата Калифорния, съобщава TMZ.  Летателният апарат е загубил височина, разбил се е и се е запалил.

СЛЕД ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ТУРЦИЯ: 22 загинали и над 1030 ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)То бе със сила 6.8 по Рихтер Най-малко 22 души са загинали, а над 1030 са ранени след смъртоносното …Jan 25 2020vijti.com

Няма оцелели, загинали са девет души – пилот и осем пасажери, сред които е и 13-годишната дъщеря на бившия баскетболист Джиана-Мария. Сред идентифицираните жертви е бейзболният треньор Джон Алтобели, а според роднини жена му и дъщеря му също са били на борда.

Според „Лос Анджелис Таймс“, машината се е запалила във въздуха, като аварията е станала в задната перка на опашката, в резултат на което хеликоптерът е паднал в спираловидна треактория на земята.

Причините за катастрофата се разследват.

TMZ добавя, че на борда не е била съпругата на Коби Брайънт – Ванеса. Те имат четири дъщери, най-малката от които се роди през миналия юни.

Брайънт започна да използва частен хеликоптер в последните си години като играч на „езерняците“, за да се придвижва по-лесно за мачовете на тима си.

Часове преди трагедията Брайънт поздрави Леброн Джеймс, който го изпревари по отбелязани точки в НБА.

Снимка: Getty Images

Брайънт прекара цялата си кариера в „ЛА Лейкърс“, като спечели пет пъти титлата и 18 пъти попадна в Мача на звездите, преди да се откаже от активния спорт през 2016 г.

Той бе първият гард в историята на НБА с 20 сезона в Лигата на извънземните.

Прякорът на Брайънт бе Черната мамба. В богата си кариера е отбелязал 33 643 точки, има 7047 овладяни борби и 6306 асистенции.

Има и два златни олимпийски медала със САЩ от Пекин 2008 и Лондон 2012.

Източник: БТВ

Деца загинаха и пострадаха при катастрофи в ГерманияНай-малко две деца са загинали вследствие на катастрофа с участието на училищен автобус в Германия, …Jan 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!