Княгиня Калина накара цял свят да заговори за България с това, което направи – адмирации! (Снимки):

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Княгиня Калина Сакскобурготска , дъщерята на цар Симеон Сакскобургготски, от години е най-добрата международна реклама на скромната ни родина. Не е тайна, че княгинята предпочете да остане у нас, вместо в чужбина, а специално за 50-тата си годишнина , която отбеляза вчера, на 19 февруари, тя си направи уникален подарък – български дом, в който да отпразнува кръглата си годишнина заедно със съпруга си Китин Муньос и техния син Симеон-Хасан.

Единствената дъщеря на цар Симеон Втори е родена на 19 януари и само тя от всичките му наследници избра да се върне да живее в родината на баща си.

Вместо да се възползва от всички екстри на двореца „Врана“, Калина е пожелала да има свой самостоятелен дом в София. „Не е апартамент, къща е, но не мога да кажа дали е собствена, или под наем“, уточни пред „Телеграф“ прессекретарят на царското семейство Явор Кирилов.

През уикенда пък Калина и Китин се разходиха до Бистрица , където заснеха официален портрет за юбилея на княгинята заедно с прочутите народни певици Бистришките баби, които са в списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Това издаде етнологът Нели Овнарска, публикувайки в социалните мрежи няколко снимки от работния процес. беше на гости в Бистрица.Тя се потопи в българските традиции и позира облечена с народна носия. Снимките бяха разпространени във Фейсбук от Нели Овнарска.

княгиня Калина в носия

княгиня Калина Бистрица

„Тръпката да облечеш княгиня в носия … След кратък „спор“ тя отстъпи от идеята си да е само по риза и престилка, а аз отстъпих от идеята за етнографската точност на костюма :))) Тя, Нейно Царско Височество Калина Сакскобургготска, Княгиня Българска и Херцогиня Саксонска, на гости в Бистрица“, написа Овнарска.

княгиня Калина народна носия

Княгиня Калина

Княгиня Калина на 50

Любовта и признанието, които княгинята проявява към родината на своя баща, заслужават единствено адмирации!

Княгиня Калина се промени до неузнаваемост – вижте какво ѝ причиниха пластичните корекции (Снимки): Дъщерята на Симеон Сакскобургготски, княгиня Калина, винаги се е отличавала с голяма доза ексцентр…Feb 9 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!