Кмет на ГЕРБ продава на Кубрат Пулев общински имот в София без търг за 197 лева на квадрат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Общински имот в „Киноцентъра-II част“ да бъде продаден на боксьора Кубрат Пулев, предлага кметът на район „Витоша“ Теодор Петков от ГЕРБ. Теренът е с площ 622 кв.м и общинският оценител „Софиинвест“ смята, че струва 122 556 лева, което е 197 лева/кв.м. Предложението бе разгледано на комисията по архитектура на общинския съвет. Пулев е собственик на съседния терен от 524 кв.м., предаде „Дневник“.

„Това е абсурдно ниска цена! Продажбите в района на „Киноцентъра“ по-най-ниски цени са 200 евро/кв.м, което е два пъти повече от предложената“, обяви общинският съветник Борис Бонев от „Спаси София“. Да се направи преоценка на имота, предложи той. Председателят на комисията арх.Ивайло Петков от ГЕРБ каза, че този аспект не е отговорност на тази комисия, а на друга – по бюджет и финанси. „Вероятно финансовата оценка ще се коригира там“, предположи той. Постоянно го правим в комисията по финанси, потвърди Бойко Димитров от „Демократична България“. Той обясни, че със сигурност ще се завиши оценката на имота във финасовата комисия.

Странно е, че общинският имот не е предложен на търг, а се продава директно. По тази причина същият терен не бе продаден от общинския съвет през 2021 г. Сега мотивът да няма търг е, че денивелацията е 10 м, има дере и релефът не позволява да се обособят два урегулирани имота (УПИ). Това е едно УПИ, от което половината вече се притежава от Пулев – 524 кв.м, а другата е общинска, която той иска да купи, обясни юристът Борис Милчев от „Демократична България“.

Андреа си развърза езика: издаде всичко за тайния син на Кубрат Пулев! Изглежда, че техният мач скоро няма да приключи, при това не го играят съвсем по правилата. Става д…Jun 6 2022vijti.com

Оценката е изготвена от общинското дружество-оценител „Софинвест“ и тя отчита, че денивелацията на имота е 10 м, каза кметът на „Витоша“. Той се съгласи, че тя е „малко ниска“, макар да била доста по-висока от предишната. Искането на Пулев е от 2018 г., като през 2021 г. е било разглеждано в комисия, но не е гласувано.

Сегашната оценка на „Софинвест“ е със срок на валидност до 1 март 2023 г. Предложението на кмета на района бе одобрено от комисията, само Бонев гласува против, а трима – въздържал се.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!