Кметът на Якоруда си поръчал служебно „Порше“ за над 75 000 лева (ОБНОВЕНА)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вноските за луксозното возило на Нуредин Кафелов ще се плащат 60 месеца

Във времена на световна криза, пандемия и страх за утрешния ден кметът на община Якоруда Нуредин Кафелов чака доставката на ново служебно „Порше“ за над 75 000 лева, съобщи регионалното издание „Струма“. Обществената поръчка е минала през търг с един-единствен кандидат – „Порше Лизинг“. Колата е с електронна система за контрол на сцеплението и блокировка на диференциала, асистент при потегляне по наклон, паркинг сензори, въздушни възглавници за всички места и отделно за коленете на водача, система за разпознаване на умората, автотелефон, асиметрично делима задна облегалка, автоматично затъмняване на вътрешното и външното огледало и други екстри.

Кметът на Мъглиж издъхна в мола пред очите на щерка сиКметът на Мъглиж Господин Господинов почина внезапно тази сутрин от инфаркт. Читател на Lupa.bg от С…Sep 5 2020vijti.com

Стойността на новото служебно бижу, което все още не е пристигнало в Якоруда, е 75 743 лв. Първата вноска от 11 655 лв. без ДДС вече е платена според договора, а останалите пари ще се плащат 60 месеца /5 години/ на равни месечни вноски. Заради лизинга фирмата ще прибере 4464 лв. от лихви. Последната вноска от 11 655 без ДДС ще бъде платена през есента на 2025 г. – до месец след изтичане на лизинговия договор. Дотогава е и гаранционният срок на автомобила.

Още през февруари Кафелов повдигна въпроса пред Общинския съвет в Якоруда за обновяване на автомобилния парк, защото използваният в момента от администрацията Volkswagen Passat е с пробег от над 500 000 км, технически неизправен, морално остарял и негоден за по-дълги пътувания. На сесия тогава градоначалникът не уточни каква точно кола търси и единствено спомена, че изборът на марката ще е между Opel, Volkswagen и Skoda.

На предстоящата сесия в сряда съветниците от крехката опозиция в Якоруда се надяват да разберат подробности за сделката, защото в крайна сметка колата ще се плаща от бюджета на общината. Не е ясно дали на заседанието ще присъства Кафелов, за да им даде разяснения, защото за 8 месеца от началото на годината до момента той е присъствал само на 2 общински сесии.

Час след като новината се появи в медийното пространство, от пресцентъра на Община Якоруда разпространиха жалба от самия кмет Нуредин Кафелов. Ето какво се казва в нея:

ЖАЛБА

от инж. Нуредин Мусов Кафелов

Кмет на Община Якоруда

Във връзка с публикации във Вашите сайтове на статии от 28.10. 2020 година със заглавия във faktи.bg: „Новия площад в Якоруда се руши, докато кметът чака служебно Porsche“, в Pirinsko.com „Новият площад на Якоруда се срути 2 месеца след завършването му“, в Struma.bg „Новият площад на Якоруда се срути 2 месеца след завършването му“  и във Flagman.bg „Кметът на Якоруда си поръчал служебно „Порше“ за над 75 000.00 лева“, Ви молим най учитово да прегледате съдържанието на статиите и коментарите към тях и да предприемете необходимите действия по тяхното отстраняване. Същите са неверни обръщения за мен, клеветнически твърдения и целят пряко да въздействат негативно. Част от коментарите изразяват и етническа нетолерантност и агресивност.

Коментарите са вулгарни, клеветнически и доста неприлични с което се уронва авторитета, засяга честа, достойнството и доброто име на всички  в обществото. Това се отразява много зле психически и физически, действа с негативни чувства и емоции, стрес, депресия, социална изолация, негативно отношение.

Моля за напред да ограничавате статиите свързани с нашия град от коментари.

Екипът на Флагман.бг, че 75 хил. лв. са висока цена за автомобил, пък било то и служебен. Ако действително се касае за Порше, при подобна цена автомобилът със сигурност е стар. Флагман.бг е ограничил нецензурните коментари за местния управник на Якоруда.

Запознайте се с кметът, в чието село престъпността липсваРосен Русанов е кмет – мечта за много хора! Той е любимецът на цяло едно село! Все още съществуват к…Aug 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!