Кметът на Калофер: Мъжко хоро на Богоявление ще има, готов съм да платя глобата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Мъжко хоро на Богоявление в Калофер ще има. Готов съм да платя глобата“. Това заяви кметът на Калофер Румен Стоянов.

„Няма как хорото да се спре, тъй като това е дългогодишна традиция за местните, която те спазват. 100-годишният църковен ритуал ще се спази и тази година, въпреки пандемията“, категоричен бе градоначалникът.

Най-силната молитва, която помага при всякакви проблеми!Днес Minfo.bg ви представя една „Молитва за всяка потреба“. Тя е изключително силен призив към Бог д…Sep 16 2020vijti.com

„Досега, за да наблюдават хорото в ледените води на Тунджа за Богоявление, в Калофер пристигат хора от цялата страна, като в последните години желаещите да се включат в него бяха изключително много. Толкова много, че дори застрашиха да развалят чистотата на традицията на калоферци“, сподели още кметът.

Той призова тази година желаещите да спасят вековната традиция в Калофер да останат в къщи и да гледат хорото по телевизията. Стоянов допълни, че тази година не се очакват толкова много гости край Тунджа заради пандемията и мерките.

Мощна молитва към Богородица Скоропослушница, която чува всички молби в трудни моменти Днес ви представяме една молитва към Божията майка Скоропослушница, за която се твърди, че чува вс…Sep 20 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!