Каримански обеща: Парите на ощетените пенсионери ще им бъдат дадени

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от „Има такъв народ“ обяви, че пенсионерите, които през януари са получили по-малка сума от предходния месец, ще бъдат компенсирани през февруари.

Пенсионери плачат, след като си видяха пенсиите: Кирчо, къде са ни парите?Разминавания между очакваното и реалността в пенсиите! Читател на „Фрог“ пише, че пенсията, която си…Jan 7 2022vijti.com

Той обясни още веднъж, че актуализацията на пенсиите е на база осигурителен стаж, a 60-те лева добавка са временна антикризисна мярка.

Това, което е възможно в януари, и най-вероятно някои да са обезпокоени, е да има някакви разлики на база на социалната добавка. Аз искам много ясно да разграничим социална добавка към пенсията и самата база на пенсията, т.е. пенсия за трудов стаж, който е положен, обясни Каримански.

,,Трябва да направим тази разлика, защото ако в миналият парламент чисто популистки една партия предложи 120 лв. социална добавка, сега виждате, че социалната добавка е 60 лв. и там, ако има някакви разлики за определени пенсионери, те ще бъдат компенсирани през следващия месец февруари“, коментира още председателят на парламентарната бюджетна комисия.

НОИ с обяснение за ниските пенсииПенсионери се възмутиха, че от 25 декември вместо с очакваните 12,5%, пенсиите им бяха вдигнати с ок…Jan 7 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!