Кардиологът на починалата жена: Преди ваксинацията нямаше никакви оплаквания

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Личният кардиолог на починалата след ваксинация с медикамента на „АстраЗенека“ жена заяви, че са спазени всички задължителни процедури преди имунизацията. Направен е и обстоен преглед, който не е показал наличния на опасност за здравето й. Пред БНТ д-р Мария Ганчевска потвърди, че 57-годишната пациентка е била с няколко заболявания. Поставената ваксина не е от партидата, заради която няколко европейски държави прекратиха ваксинацията с „АстраЗенека“.

Венци Мицов: Коварното е, че симптомите започват около 12-14 часа след ваксинатаВенци Мицов, който се ваксинира срещу Ковид-19 преди ден в МБАЛ „Света Анна“, сподели как се е почув…Feb 22 2021vijti.com

„Тя попадаше в групата, която трябваше да бъдат ваксинирани, имаше желание жената, подписа съответните документи. Нямаше температура, нямаше никакви оплаквания и беше ваксинирана. С много заболявания – да, тя ми е пациентка от няколко години, но аз нямам право да ви давам информация за здравословното ѝ състояние. Ако имаше опасност и ако съм предполагала, че има и най-малка опасност, аз нямаше да я ваксинирам“, заяви кадриологът д-р Мария Ганчевска.

Случаят с починалата жена беше оповестен лично от здравния министър Костадин Ангелов при посещението му в Пловдив днес. Той подчерта изрично, че към момента няма официални данни, които да доказват причинно-следствена връзка между имунизацията и настъпилата смърт. Министър Ангелов добави още, че не очаква и да бъде открита такава.

Работната диагноза към този момент е остра сърдечна недостатъчност с тежък белодробен оток. Взети са всички изследвания и се очаква резултатът.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов нареди да спре имунизирането с ваксината на „АстраЗенека“, докато с писмено становище Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения относно безопасността ѝ.

В Пловдив Костадин Ангелов уточни, че става дума за превантивна мярка.

„Искам да стане ясно на всички, че това е една превантивна мярка, за да можем да сме сигурни, след 7 дни, когато излезе заключението на съдебните медиците, да вземем окончателно решение как продължаваме с ваксинацията на „АстраЗенека“, каза Костадин Ангелов.

Спокойствие опитаха да внесат и от Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ).

„Към момента няма основание да се смята, че ваксината е причина за настъпилите състояния, които не са описани като нежелани ефекти в информацията за тази ваксина. Позицията на Комитета е, че съотношението ползи-риск за тази ваксина остава положително. Броят на тромбо-емболичните събития при ваксинирани хора не е по-голям от броя на такива събития, наблюдавани в общата популация хора“, обявиха от ИАЛ.

Адвокат: Това, което наблюдавахме с ваксинациите последната седмица, е чист популизъм„Това, което наблюдавахме през последната седмица с ваксинациите, беше чист популизъм. Отново най-ри…Feb 28 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!