Карбовски: Атанас Мангър Суперстар

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Скандалният публицист Мартин Карбовски изглежда е доста впечатлен от всенародната популярност на алтернативния медик доц. Атанас Мангъров. Журналистът публикува анализ на обществения имидж на инфекциониста, който според него е новата народняшка предизборна звезда.

Д-р Атанас Мангъров: Затварянето е предизборно. Ние наистина сме идиотиАко някой си мисли, че с ограничения може да се овладее един епидемичен процес, много се лъже Цялата…Mar 18 2021vijti.com

На всички избори си имаме по една звезда. Обикновено тя е повече мразена, отколкото предпочитана на изборите. Тези избори обаче са единствени по наличието на одобрявана популистка звезда. Това е доцент Мангъров, безпрекословно.

Можем да наречем тези избори “медицински избори”. Цяла година докторите правеха избори – ще им се наложи да поработят даже и на президентските.

Сбъдна се проклятието на старата испанска медсестра – един ден докторите да са по големи звезди от футболистите.

Наблюдавам рейтинга на доцент Мангъров във фейсбук – той сбира по пет хиляди реакции на час, повечето са харесвания. Не разбирам точно неговата професионална позиция, но разбирам хората, които го харесват – те не искат медицински фашизъм. А това наоколо вече потвърждава и най-конспиративните теории. Помислете – ваксинационната виза само преди шест месеца беше в арсенала на идиотите, които я предричаха, заклетите конспиратори.


Е, ваксинационната виза вече е факт. Как така стана – никой не знае. Затова Мангъров е звезда, superstar и във социалните мрежи и в телевизиите, дори и да отричате медицинския му подход. Изумително е това, непредсказуемо – коя гледачка можеше да го предрече, без да я убием с камъни – през 2021-ва хората ще се кланят на заекващ инфекционист.

Но това се случи! Доцент Мангъров трябва да се пази славата и политиката да не го счупят. Или да не хване тежък Ковид – това вече може да разболее имиджа му силно.

Може да се счупи имиджа му, може да го пречупят политически. Но засега той е народния човек на тия избори. Помежду си в гилидята докторите не го обичат, но дори и те трябва да признаят че засега срещу логиката на Мангъров няма нищо по -добро измислено – такова, че да се приеме от електората. В края на краищата електоратът не иска да чете анатомия на латински. Иска свобода. По български.

Мангъров: Зашеметен съм! Стана ли министър – край на всички мерки!Ако стана министър на здравеопазването, ще спра всякакви ограничителни мерки, каза в интервю за Plov…Mar 9 2021vijti.com


Източник: lupa

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!