Карадайъ при Ердоган: Турция е нашата родина

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Прелюбопитна е реакцията на ДПС и особено думите на лидера Карадайъ при визитата му при Ердоган.

В събота Карадайъ, заместникът му Ахмед Ахмедов и евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк са се срещнали и с турския президент Реджеп Ердоган. Приемът се е състоял в имението “Вахдеттин” в Истанбул, но без медии, съобщиха от пресцентъра на партията.

Борбата ни е да защитим турската си идентичност, казал Карадайъ пред Шентоп, цитиран от Анадолската агенция, предаде „24 часа“.

Румен Радев: Поздравлението на Ердоган към ДПС е недопустимо. Турция да не се меси в изборите в БългарияРумен Радев обяви нещо, което ще бъде посрещнато на нож от ДПС. Репликата на президента ще е обект …Dec 20 2020vijti.com

Това е заявил лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ при срещата си с председателя на турския парламент Мустафа Шентоп, съобщи Анадолската агенция.

Той напомнил, че предците му са дошли от Турция преди 100-150 г.

“Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там (в България – б.р.). Турция е нашата родина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитаваме езика си, религията и традициите си”, допълнил Карадайъ.

Тези, които са турци и членове на българския парламент, не служеха на турците, а на собствената си партия. Те не могат да защитават правата на турците. Единствената философия на националистите е враждебността срещу турците, допълнил още той. Пред шефа на турския парламент Карадайъ подчертал и че у нас агитацията на чужд език е забранена със закон, а държавата не им помагала в раздаването на турски учебници в училищата. “За съжаление, в България има двоен стандарт спрямо турците”, казал Карадайъ.

Повече в https://www.24chasa.bg/novini/article/9861222

Депутат на Ердоган показа карта на Турция, в която е и половин БългарияИдeoлoгът нa Eрдoгaн призoвaвa зa Вeликa Турция, в чиитo прeдeли влизaт Ceвeрнa Гърция и чacти oт Бъ…Aug 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!