Капанът щракна: Спипаха Корнелия Нинова в дебела лъжа, синът й не е учил със стипендия в САЩ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Журналистката Татяна Кристи опроверга твърденията, че синът на Корнелия Нинова е учил в САЩ на стипендия. Тя разкри във Фейсбук пост комуникацията си с директор в американския университет Бъркли, според която университетът НЕ ДАВА пари на чужденци.

Татяна Кристи: Корнелия Нинова сама платила $240 хил. за обучeнието на сина си в САЩЖивеещата в САЩ журналистка Татяна Кристи опроверга твърденията, че синът на Корнелия Нинова е учил …Jul 29 2020vijti.com

„Джанет Гилмор – Директорът по Стратегически комуникации, ми потвърди с имейл, това, което вече знаех. Водачката ви е плащала на синчето си по $30 000 такси за обучение плюс още толкова за издръжка (поне толкова). Т.е. както казах и преди – около $60 000 на година, умножено по 4 = $240 000!”, пише Кристи.

„След публикуването на отвореното ми писмо до Корнелия Нинова (която още не ми е отговорила, м/у впрочем) ме нападнаха стада от тролове на БСП, оправдавайки клетия си вожд, че е пратила сина си да учи в Америка, защото „бил много умен и американците са му платили обучението“. Тази лъжа се разнася из бг медиите вече години наред. Детето може и да умно, но обучението му е плащал не университетът!

А аз като един много досаден разследващ журналист, който има захапка на булдог – се свързах с университета да питам, защото знам, че Бъркли НЕ ДАВА пари на чужденци!“, уточнява тя.
„Та да се върнем на вашите пенсии от 200 лв. и на знамената със сърп и чук…“, обръща се Кристи към гласоподавателите на БСП.

Много хора излязоха по улиците в битка за морала, върховенството на закона, правовия ред, край на задкулисието и олигархичните кръгове. Но се задава и изключително тежка икономическа и социална криза, която ще усетим наесен, като някои хора още сега я усещат, защото вследствие на кризата с коронавируса има 200 000 души нови безработни. Това е битка и за хляба, защото 2 милиона българи са под прага на бедността.“
Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в телевизия Евроком. Тя допълни, че ниската минимална и средна заплата са голям проблем.

„Социалната политика ни бе абсолютен приоритет през този мандат. Отмяна на плоския данък и замяната му с прогресивен би повлияло на бедността и огромните неравенства в нашата страна”, каза Нинова. Тя припомни, че левицата е обсъждала различни варианти – от необлагаем минимум, през запазване на ставката за средната класа на 10%, до много висок данък на най-богатите хора, през данък “Лукс”, като идеята на БСП винаги е била една – през данъчната политика да се борят неравенствата и да се помага на хората за по-високи доходи: “В цял свят се прави политика чрез бюджета.

Освен отмяната на плоския данък, ние предлагаме и семейно подоходно облагане. Това означава, че работещите родители ще получат отстъпка при плащане на данък – при първо дете – 50 лв, а при второ-100 лв. Ще плащат по-малко данъци, за да се помогне на семействата с малки деца.” Тя подчерта, че БСП многократно е предлагала безплатни учебници и помощи за ученици. “Социалната част е характерът и лицето на БСП. Ролята на държавата в икономиката е идеологическа основа на левите партии”, каза Корнелия Нинова.

“Добре е, че отпуснаха още пари на болниците заради пандемията. Но с какво това променя факта, че в единствената болница във Видин бяха закрити няколко отделения и хората трябва да пътуват по 200км, за да отидат на лекар. С какво помага на факта, че медицинските сестри и лекари напускат страната и няма достатъчно такива? Кризата показа нужда от нашето предложение – болниците да спрат да бъдат търговски дружества”, категорична бе Нинова. Тя коментира, че правителството раздава пари на парче, без визия как да се промени моделът: “Управляващите не предлагат национален план за излизане от тази криза, те предлагат мерки на парче. Това не е път, по който да се изведе България от кризата. Те нямат стратегически поглед.

Нужен е визионерски план, с дългогодишен поглед. Правителство, което е изгубило доверието на хората , като това на Борисов, срещу което цяла Европа пише, че е най-корумпираното правителство, не може да направи сериозни промени да изкара национален план. Затова искаме оставка и предсрочни избори.”
Лидерът на левицата подчерта, че даването на 50 лв. за пенсионерите, които и без това живеят под прага на бедност и то само за три месеца, е цинизъм. Тя определи преизчисляването на всички пенсии с нов средно-осигурителен доход като решение на проблема с ниските доходи на възрастните хора: “Тези 50 лв. са опит на Борисов да си купи още малко време. Това е прах в очите на хората и цинизъм за най-бедните и възрастните, за да може да си изкара мандата.”

Корнелия Нинова изпадна в шок от разкритията за хотела й (ОБНОВЕНА)Соцлидерката Корнелия Нинова изпадна в шок от разкритията на „Телеграф медиа“ за супер луксозния й х…Jul 20 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!