Как от 1 стар банан си изкарах семки и си отгледах бананово дърво у дома

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Дори и да не сте градинар, сигурен съм, че поне веднъж в живота си сте опитвали да отгледате екзотично дърво от костилка . Понякога подобни експерименти са доста успешни. И освен красивото растение, можете да си отгледате и плодовете. След първия си домашен лимон бях нетърпелива да отгледам бананово дърво от закупен банан.

Веднага ще кажа, че растението е абсолютно декоративно и не трябва да чакате реколта. Но колко красиво изглежда. Големите сочни листа са много освежаващи за интериора. А правилната грижа ще ви даде възможност да се насладите на вълшебна гледка. Цъфтежът на банановия храст е хипнотизиращ, защото парче екзотика е точно във вашия дом. Представете си тази красота? Тогава нека направим първата стъпка към него.

Диетолози разкриха как изхвърляме най-полезната съставка на бананитеОказва се, че почти всички ядат бананите неправилно. Повече от 90% от хората ядат този плод, изхвърл…Feb 19 2020vijti.com

Как да отглеждаме бананово дърво от магазини за плодове

Първо трябва да подготвите всичко необходимо. Ще ви трябват: пулверизатор с вода, цедка, поднос, тоалетна хартия, нож, лъжица и пръст. Сега отидете в магазина за банани. Изберете по-малки плодове . От големи, рядко може да се захване нещо, защото те се отглеждат по селективен начин.

Преди да съберете семената, бананът трябва да узрее добре . За целта го поставете на топло място за 3 дни. През това време плода ще потъмнее.

Обелете банана и го нарежете по дължина. Най-често основното натрупване на семена е по-близо до дръжката. Използвайте нож, за да отстраните семената и да ги разнесете върху лентите хартия.

Пресейте земята, за да я наситите с кислород, след което я оставете в тавата. Отгоре поставете хартиени ленти със семена. Леко ги поръсете с пресята пръст около 0,5 см и поръсете с вода от спрей.

Покрийте тавата с капак или пластмаса и я поставете върху радиатора или друго топло място. През деня поддържайте температурата от +27 до +33 градуса, а през нощта от +20 до +25 градуса. Веднага щом се появят първия разсад, отстранете капака и преместете тавата на перваза на прозореца с достатъчно дневна светлина. Оставете най-силните растения и отстранете слабите. Когато кълновете са силни, те могат да бъдат засадени в отделна саксия.

Бананите са доста топлолюбиви , но като цяло процесът на грижа за тях не се различава много от грижата за други тропически растения. Поливайте банановото дърво навреме, присаждайте го периодично и го предпазвайте от вредители. Докато чакате цъфтежа, опитайте да отгледате нещо друго от семето.

Кой банан ви се струва най-добър за ядене: Как да изберем най-качествените банани в магазинаБананите са плод, който много хора пренебрегват. Факт е, че повечето диети не препоръчват да хапваме…Jan 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!