Как не ви е срам?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В петък бях на 470 км от София. Обади ми се жена, която се представи като служител от клона на UniCredit Bulbank на НДК. Каза ми, че картата ми е блокирана, защото е имало неуспешен опит за неоторизирано разплащане. Не можеше да ми каже причината.

Бенатова: През 2013 г. нарекоха мерките на Орешарски, насочени „към тези, които не протестират“ „опит за подкуп на обществото“, А днес?Миролюба Бенатова, Фейсбук, кадър Булфото „През 2013а, когато мерките на правителството „Орешарски“,…Jul 27 2020vijti.com

Когато я попитах какво да правя, след като вече не мога да тегля на банкомат пари от картата или да плащам на ПОС, дамата ми предложи да отида в най-близкия клон на банката, който се оказа на 20 км и да тегля на гише. Пак там мога да подам заявление за нова карта и да я получа до 5 работни дни.

Обадих се на кол центъра на Уникредит, за да разбера каква е причината за блокиране на картата, не можаха да ми кажат.

В понеделник отидох в клона на Уникредит на НДК, където ми разказаха същата история – че картата ми е блокирана, защото е имало неуспешен опит за неоторизирано разплащане, но пак не можеха да ми кажат причината.

Трябва да чакам 5 работни дни за нова карта, а ако искам да изтегля пари от сметката си дотогава, има 4 лева такса, ако сумата е до 1000 лв, дори и да изтегля 1 лев. Над 1000 лв вече има 0,6% комисионна.

Вече бях започнал да се изнервям. Почувствах се като обикновен гражданин, на който през 90-те години мутрите и мафията са му поискали малък рекет, съобразен с възможностите му.

Междувременно ми стана ясно, че от 1 юли 2020 г. УниКредит взимат 30 стотинки, ако теглиш пари от собствените им банкомати. Преди това беше безплатно, но великодушно забавили въвеждането на таксата заради пандемията.

Освен това се оказа, че дори и да внеса 1 лев по сметката си сам на гише, има 1 лв. такса, ако сумата е до 3000 лв. За повече става повече.

Отделно всеки месец плащам 2,50 лв. такса за това, че имам сметка и дебитна карта в УниКредит.

Реших да си закрия картата и сметката в Уникредит. За да ми изплатят наличните в сметката 1038,22 лв, ми взеха такса от 6,23 лв.

Което е почти едно кило месо. Или 4 литра дизел. Или половин детска книжка с картинки.

За 2019 г. УникредитБулбанк има печалба от „425.1 млн. лв., което е 5 млн. лв. (или 1.15%) по-малко от отчетената за 2018 г., която беше рекордна за банковия сектор и въобще за българската корпоративна история“, както пише „Капитал“.

За сравнение, ако получаваш по сметката си в Уникредит в Словакия всеки месец сума, съизмерима с минималната работна заплата, получаваш безплатна карта, без месечна такса за обслужване на сметката, без такса за теглене от банкомати на банката и на ПОС, и без такса може да изтеглиш до 10 000 евро от сметката си на гише, когато поискаш.

За 2018 г. печалбата на УникредитБанк Чешка република и Словакия е около 9 милиарда чешки крони (около 670 милиона лева).

Накратко, UniCredit Bulbank, Как Не Ви Е Срам!

В момента България ври и кипи, защото гражданите искат оставката на правителството и главния прокурор, защото искат мутрите вън!

След като гражданите победят, ще дойде време да погледнат таксите на банките за щяло и нещяло, нелоялните практики на мобилните оператори да сключват подвеждащи договори и т.н.

Защото сме 2020 г., а не 1992 г. и е време да не се страхуваме от мутрите и мафията.

Източник: Петя Терзиева

Как да стопите корема с магданоз и да спрете подуването Ароматен  магданоз  – чудесно допълнение и декорация на много ястия. Веднага след като започне ле…Jul 27 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!