Как гангстерът Георги Христов-Тинето бе помилван от правосъдието, но го застигна куршум в главата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Поръчковото убийство на криминално проявения Георги Христов-Тинето шокира България. Екзекуцията бе показна и професионална, напомняща за началото на века. Христов бе издебнат пред фитнеса на стад. “Георги Аспарухов“, разстрелян с 5 куршума от автомобил, който впоследствие бе изоставен и опожарен – за да се заличат всички следи.

Без съмнение наети са килъри, които са ликвидирали Тинето, категорични са разследващи. За момента обаче те са пестеливи в информацията. Шокиращото в случая е, че Георги Христов се оказа два пъти осъден за убийство, извършено през 2002 година. Първият път задочно на доживотен без право на замяна, а впоследствие, след екстрадицията си – на 14 години затвор, през 2015 година.

На 14 февруари 2018 година той е освободен предсрочно от съдия Емил Дечев от Софийски градски съд, който счел, че Христов имал добро поведение, променил се и заслужава да излезе навън. Магистратът е в Управителния съвет на Съюза на съдиите в България, показа проверка на Флагман.бг.

Мистерия без край около едно от най-знаковите убийства в историята на БългарияГореща вечер в разгара на лятото на 2005 година. Соченият за наркобос Антон Милтенов-Клюна заедно с …Oct 27 2019vijti.com

УБИЙСТВОТО

На 18 февруари 2002 година, около 14:45 часа, Тинето, Мюмюн Мюмюн-Мечката от Хасково и Георги Машев от София извършват въоръжен грабеж на колата на шивашкото предприятие „Къванч текс“ в Харманли.

Черен „Фолксваген“, управляван от Машев, засича форда на фирмата, с който са превозвани изтеглените за заплати от банката близо 88 хил.лева. Престъпниците успяват да задигнат 47 хил.лева. Георги Христов стреля с пистолет и убива счетоводителя на фирмата Георги Демирев, ранява касиерката Златка Христова и още един от пасажерите – Фикрет Тексим. След екзекуцията и тримата изчезват. Пръв в ръцете на правосъдието попада Мечката, който е задържан на 3 март в Бурса, на 24-ти март 2002 година в София е арестуван Георги Мишев, а Тинето потъва вдън земя.

Христов е осъден задочно от Окръжния съд в Хасково на доживотен без право на замяна, а Машев и Мечката съответно на 19 и 15 години.

До 2012 година Тинето е в неизвестност. Задържан е в Испания и предаден на българските власти. През 2014 година той се признава за виновен и е осъден на 14 години и 11 месеца затвор от Окръжния съд в Хасково, но четири години по-късно е освободен.

От профила на приятелката му Ева Кралева става ясно, че двамата са родители. Те са прекарали почти цялото лято в апартамента им в курорта Лозенец.

„Любими мой, мое всичко! Господи дай ми сили да напиша тези редове, благодаря ти че беше до мен, благодаря ти че беше моят мъж, благодаря ти че ме дари с прекрасно дете, благодаря ти за това че треперене над нас и ни пазеше от всичко, незнам защо живота те отне от мен от детено ни дано си на по хубаво място… Мъж на думата, мъж на честта истински приятел и любим…Обичам те повече от всичко на света моя единствена истинска любов…. Сбогом! Почивай в мир!“, написа тя във фейсбук.

Ева Кралева и Тинето – щастливи при лятната им почивка в Лозенец 

Затова ли убиха зверски брокерката Бахлова? Старата й майка знае / ВИДЕООт две години и половина 84-годишната Стоянка Бахлова – майка на зверски убитата и разчленена Теодор…Sep 17 2021vijti.com


Източник: flagman

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!