Как български плаж се справи с фасовете от цигари по пясъка / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Един от най-хубавите ни плажове по Северното Черноморие откри практичен начин да се справи с фасовете по пясъка, които туристите честно оставят след плажуването си. Става въпрос за плаж „Кранево Север“, известен като „Терма вилидж“, който се намира на 30 км от Добрич и Варна и само на километър от курорта Албена.

От няколко дни там са поставени пластмасови фунийки, които пушачите могат да ползват по време на своя престой на плажа. Гостите вземат фунийката с капаче и я забиват в пясъка. В нея изтърсват пепелта си, когато пушат, а при напускане на плажа изхвърлят боклука в коша и връщат фунийката на дървената поставка, за да може следващите посетители да я ползват.

Статистиката показва, че всяка трета цигара бива изхвърлена не в коша за боклук, а на улицата или на плажа, а по време или след края на сезона много концесионери и еко организации правят акции за почистване на плажните ивици у нас.

„Визията на нашия плаж и нашето отношение към туризма са важни за имиджа на страната ни, защото те отново ще върнат гостите да почиват в България. Искаме туристите да се чувстват комфортно, сигурно и безопасно. Да се насладят на своята ваканция! В същото време искаме да имаме и наш личен принос за опазване на околната среда. Именно затова подобрихме значително своите услуги и инвестирахме във визията на плажа“, заяви пред Bgtourism.bg стопанинът на плажа Андриан Димитров.

Чадърът и шезлонгите на плажа са по 6 лева.

Народът отказа да дава по 7 лева за чадър и шезлонг, бойкотира платените зони на един от най-хубавите ни плажовеЛятото вече е в разгара си. Още през пролетта и от министерството на туризма, и от родни предприемач…Jul 17 2022vijti.com

Източник: Актуално

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!