Как бананите влияят на организма ни? Ще се учудите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обичате банани? А знаете ли как влияят те на организма ни?
Несмилаемият протеин – бананов лектин, има способността да се бори с различни щамове на грипни вируси.

Известно е, че ракът на дебелото черво е третият най-разпространен вид рак сред населението на Съединените щати. Заболяването е и на трето място по смъртност. За да намалите вероятността от появата му, е необходимо да добавите към диетата си храни, които съдържат големи количества устойчиво нишесте. Именно бананите съдържат доста от него.

Какво ще се случи, ако ядете кисело зеле, банани и черен шоколад всеки денМного хора имат навика да се хранят под стрес. За съжаление много често се използват не здравословни…Feb 1 2022vijti.com

Отбелязано е, че това нишесте предпазва от появата на неблагоприятни следоперативни ефекти и има положителен ефект върху бактериите в храносмилателния тракт. От тях зависи състоянието на тялото и здравето на човека. Бананите спомагат за поддържането на нормален баланс на микроорганизмите в червата и укрепват имунитета на човека.

Съобщава се, че плодът е подходящ и като заместител на протеиновите барове, когато човек редовно спортува.


Ето и няколко факта за бананите, доказани от науката:

1. Бананите намаляват нивата на кръвната захар: Незрелите банани съдържат устойчиво нишесте, което действа като разтворими фибри. Бананите могат да помогнат за намаляване на нивата на кръвната захар след хранене и да намалят апетита.

2. Бананите съдържат много важни хранителни вещества: Един среден банан (118 г) съдържа и калий, витамин В6, витамин С, магнезий, мазнини и протеини.

3. Бананите подобряват храносмилането: Диетата с банани е свързана с много ползи за здравето, включително подобрено храносмилане.

4. Бананите помагат на сърцето: Бананите са добър източник на калий и магнезий – две хранителни вещества, които са от съществено значение за доброто здраве на сърцето.

5. Бананите помагат и на бъбреците: Ако хапвате по няколко банана няколко пъти седмично, може да намалите риска от бъбречни заболявания с до 50%.

БАНАНИТЕ СА НАЙ-РАДИОАКТИВНИЯТ ПЛОДОсвен безвредния калий тези плодове съдържат неговия изотоп – калий-40, който е източник на йонизира…Nov 29 2021vijti.com


Източник: glasnews

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!