Какво причиняват на децата новите мутации на COVID-19?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Подробности от педиатъра доктор Пламен Масларски

Расте броят на децата, приети в болници с коронавирус.

Педиатърът доктор Пламен Масларски обясни какви са симптомите при различните варианти на COVID-19.

„Счита се, че британският вариант причинява по-често болки в гърлото, чиста секреция от носа, загуба на гласа, мускулни болки”, обясни д-р Масларски.

Д-р Малишева: От кръвната група зависи как ще изкарате коронавируса – хората с тази кръв са най-защитени: Учените от близо година търсят връзка между коронавируса, неговите симптоми и кръвната група на чо…Feb 23 2021vijti.comКакто при уханския, така и при британския вариант се наблюдава главоболие, задух, гадене и повръщане.

„Децата по-малко губят обоняние при британския вариант”, обясни д-р Масларски.

Той се разпространява по-лесно, но няма данни да протича по-тежко. В Германия например 50% от децата, настанени в интензивни отделения, са имали и предхождащи хронични заболявания, а тези в обикновени отделения с други заболявания са 25%, обясни д-р Масларски.

Според него децата трябва да бъдат тествани, когато са имали близък контакт с болен и са развили симптоми. Според проучванията 42% от децата се разболяват именно в семейството.

Още гледайте във видеото >>> ТУК

Доктор Антония Първанова в шоуто на Слави: Болните сега от коронавирус са толкова, колкото от грип през всяка една от последните 20 годиниГост във „Вечерното шоу на Слави“ беше доктор Антония Първанова: „Правителството и оперативния щаб …Feb 18 2021vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!