Какво означава да си обладан от зли сили?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нещо свръхестествено разтревожи сериозно кардиналите от Ватикан. Екзорсизмът отново е в новините, а Светия престол ще провежда обучения и причината е шокираща. Католическата църква е регистрирала повишеното търсене на такъв тип свещеници.

„Ситуацията е страскаща, защото хиляди хора търсят такава помощ.“, казва отец Пандолино от енорията „Сал Луис Обиспо де Толоса“ в Калифорния.

Екзорсизмът представлява освобождаване на място, човек или дори обект от някаква форма на негативно демонично или духовно влияние.

Как да разберем, че ни е направена черна магияМного често хората чувстват, че нещо не е наред в живота им. Всичко им пада от ръце. Понякога им се …Oct 10 2020vijti.com

Строга секретност на ритуала

Такъв вид ритуали се прилагат в почти всички култури и вероизповедания. На запад те са най-често срещани в християнството и ислямските общности, които имат вековни традиции за борба със злия джин.

Но реалността е много по-различна от представяната в холивудските продукции.

Важното в тези специфични случаи е процедурите за освобождаване да се извършват само от специално обучени свещеници и с възможно най-ниска публичност.

Ключов елемент от обучението е свещениците да могат да различават причината за проблема на човека, изпаднал в беда.

Тя може да е свързана с психическо заболяване или емоционална нестабилност, а не с паранормални явления.

Ритуалите на бива да се извършват при липса на медицинско лице или поне така настояват от Ватикан. Опасенията за възможно влошаване на здравословното състояние на хората не са без основание.

Злото обгръща Земята в хватка

Във ватиканските хроники са описани десетки нещастно завършили случаи на прилагане на практиките за демонично освобождаване.

Но как така все повече хора търсят помощ от църквата? Твърденията, че злото преобладава на земята може и да имат основание.

Все повече хора чувстват демонично присъствие в тях и около тях. Съветът на кардиналите е обезпокоен от ставащото и това е причината за обученията на десетки монаси.

Какво означава да си обладан от зли сили?

Според хронолотията през годините, едни от признаците за демонично обладаване са свръхчовешка сила, нетърпимост към светена вода, способността за говорене на непознати езици, ругаене и „нетипично поведение“ на очите.

Когато се прилага, ритуалът включва молитви, прочити на определени части от свещените книги и само ако се налага – лек допир с ръце.

Против обучението на един екзорсист е да се стига до насилие, допир до интимни части или действия, които биха могли да бъдат разчетени като сексуални.

Смъртните случаи описани от очевидци

Очевидци са описали редица трагични случаи с деца и възрастни, починали след екзорсизъм. И това не е жълта хроника, а истории завършили наистина със смърт.

Описани са за съжаление и са налични доказателства, че при някои от ритуалите се извършват неморални действия.

Още повече, че такова може да се нарече и отсъствието на специфично медицинскo лечение. А това обикновено води до удължаване на страданията на жертвите и на хората около тях.

В някои случаи е прието екзорсизмът да се осъществи с определена доза насилие. Но това е рядко срещано. Силата на думите е могъща и не се налага прилагане на сила.

Смята се, че злият дух е обладал тялото и за да бъде изгонен оттам е добре да се постави под силно божествено присъствие.

Това е изключително опасно, защото молбите за прекратяване на ритуала могат да бъдат възприети като идващи от демона, вместо от страдащия човек.

Но вярата в реалното съществуване на обсебващ демон може да има смъртоносни последствия за хората. Ето защо е добре да сме образовани по темата и вероятно това е целта на Светия престол.

Домашен натурален шампоан със сода кара косата да расте като с магия – здрава, силна, блестяща!Поради многото си лечебни свойства содата за хляб има широк спектър от приложения за почистване, гот…Jan 30 2020vijti.com

theconversation.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!