Каква е миризмата на старостта и как да не мирише на баба-7 правила за хигиена и грижи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Миризмата на старост се появява с възрастта при всеки човек. Учените са открили източника на проблема – нетрадиционни вещества, които имат характерен, не особено приятен аромат. С възрастта броят им става все повече, поради което зад човек се простира неприятен влак. Но прилагането на основните правила ще помогне за преодоляването на този проблем.

Малина показа сладката си пораснала внучка – прилича ли на баба? (Снимки): Макар да е една от най-красивите и елегантни представителки на поп фолк-жанра, певицата Малина вс…Jan 26 2021vijti.com

Каква е миризмата на старост

Миризмата на старост  е далеч от аромата на прясно печени изделия, с който са свикнали много внуци, които обичат бабите си. Миризмата на възрастен човек често е неприятна и тежка, от разстояние подобна на аромата на църковния тамян. Учените твърдят, че така мирише гниенето след смъртта на кожните клетки.

Възрастните хора излъчват много повече този „аромат“. Причината е, че миризмата се натрупва не само върху тялото, но и върху всички предмети, които заобикалят човек: върху мебели, дрехи, предмети за лична хигиена. Много често не само собственикът на къщата мирише на „старост“, но самата къща и е доста трудно да се спори с този факт.

Свързаните с възрастта навици само увеличават неприятния аромат, идващ от човек. Намалената концентрация и повишената умора пречат на личната хигиена да бъде толкова задълбочена, колкото при младите хора. Оттук и натрупването върху тялото на същите тези ненонали, които излъчват характерна следа.

Мнозина вярват, че възрастните хора миришат на „смърт“. Но това абсолютно не е така. Не си струва да се търси решение на проблема в мистиката. Важно е само да се спазват редица превантивни правила, които ще помогнат да се отървете от неприятната миризма на тялото и околното пространство.

Правила за тези, които не искат да миришат на „баба“

Най-първото и най-важно правило за тези, които се страхуват от миризмата на старостта, е да изпълняват всички необходими хигиенни процедури. С възрастта трябва да вземате душ по-често, а вана по-рядко. Във ваната се натрупва неприятна миризма от тялото, която не придава свежест и бодрост.

Препоръчително е да се миете само под душ със средна температура на водата. Твърде горещата вода допринася за ускорената работа на мастните жлези, поради което ароматът на свежест бързо ще изчезне. Студената вода може да причини стрес за тялото, което ще наруши хормоналните нива.

За да се отървете от миризмата на старост, трябва редовно да извършвате генерално почистване в къщата . Важно е не само да измиете отломките, но и да избършете праха в най-отдалечените и недостъпни ъгли. Старите боклуци също допринасят за натрупването на миризми в къщата, които впоследствие се утаяват върху дрехите и косата: всичко ненужно трябва да се изхвърли незабавно, а предметите, необходими или скъпи за паметта, трябва да се внимават внимателно.

Редовното миене е друго правило за тези, които не искат да миришат на баба. Важно е да сменяте често дрехи, бельо и спално бельо. Човешката кожа отделя много мазнини, които се натрупват върху всичко, с което човек влиза в близък контакт. Дори мръсотията по дрехите да не се вижда, тя трябва да се сменя поне веднъж на всеки три дни, за да не се отделя миризмата на пот и самата „старост“.

Грижата за устната кухина е важен елемент, който ще се отърве от миризмата на старостта. Изгнилите или нечисти зъби издават неприятна миризма, която разваля впечатлението за човек.

Как да промените живота си, за да се отървете от миризмата на старостта

Правилното хранене ще помогне за нормализиране на работата на организма и хармонизиране на хормоните. Хората с възрастта се препоръчват да ядат по-малко мазни висококалорични храни, както и пресни плодове и зеленчуци. Храната трябва да се обработва термично с помощта на печени, варени или задушени ястия.

Редовното пиене на чиста вода помага на тялото да се очисти, което означава, че миризмата на старост, отделяна от кожата, няма да бъде толкова силна и сурова.

Проветряването на апартамента и разходките на чист въздух също са задължителни за тези, които не искат да имат следа от миризма на старостта. Необходимо е да се борим за запазването на енергичността на духа и тялото от младостта, така че в края на краищата правилата да се превърнат просто в навици, чието изпълнение ще настъпи автоматично и без много страдания.

Малката Кати на Сашо Кадиев-Изцяло заприлича на баща си и баба си-Снимки Въпреки че расте в артистично семейство – баба ѝ е великолепната Катерина Евро, петгодишното моми…Jan 26 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!