И след коронавируса в Китай продават прилепи на пазара при нулева хигиена

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В Китай очевидно не са си научили урока от трагедията с коронавируса. Там все още се продават прилепи и скорпиони по пазари с почти никаква хигиена, пише DailyMail. Засега предположенията на учените са, че заразата е тръгнала именно от прилеп, била е предадена на друго животно и след това на хора. Преди няколко дни бе съобщено, че открит т.нар. “нулев пациент” – продавачка на стриди от пазара в Ухан, откъдето тръгна епидемията.

Китай: Най-тежката форма на Ковид-19 идва със стомашно-чревни проблемиКитайски медици откриха първите доказателства, че най-тежката форма на COVID-19 идва не с болки в гъ…Mar 28 2020vijti.com

Това обаче не е единственото място, на което се продават животни при нулева хигиена. На много места в страната има пазари, на които кучета и котки се държат в ръждиви клетки, а зайци, патици и други животни се убиват по тържищата без никакви предпазни мерки. След това се продават на клиентите.

В същото време Китай празнува “победата над коронавируса”. Нормалният живот в Ухан се възстановява, ограниченията отпадат бързо и в други части на страната. Пазарите са отворени и масово функционират както преди. И към днешна дата в Китай има десетки хиляди болни. Властите обаче твърдят, че новооткритите случаи са “привнесени”. т.е. заболелите идват от други страни. В Китай официално се отчитат нула нови случаи.

Китай инжектира на доброволци първата ваксина срещу COVID-19Първата коронавирусна ваксина е била предоставена на доброволци в Китай в събота, съобщава англоезич…Mar 22 2020vijti.com

Източник: DailyMail

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!