Ицо Хазарта каза какво прави с 40 бона депутатска заплата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„За някои в парламента да лапаш нещо е бизнес“, както пее в една от песните си, днес Христо Петров, познат в обществото като Ицо Хазарта, е депутат от „Продължаваме промяната“ в 47-ото Народно събрание. Той публикува във Фейсбук профила си своеобразен отчет за свършеното през шестте месеца, откакто е депутат.

Ицо Хазарта към Костадинов: Аз не съм си построил къща от партийна субсидияКадър БТВ Остра критика към „Възраждане“ и лидера й Костадин Костадинов направи Христо Петров – Ицо…May 29 2022vijti.com

„Шест месеца изминаха, откакто съм народен представител. Време е да споделя какво свърших дотук – пред онези, които дадоха гласа си за мен, както и пред всички останали.

Сумата от заплатите, които получих за тези шест месеца е около 40 000 лева. Защо го казвам – ще поясня след малко.

През последната половин година моята дейност се състои в това да помагам за образованието на изоставени деца. Те живеят в така наречените ЦНСТ – центрове за настаняване от семеен тип. На нормален език – това са домове за изоставени деца.

Тези деца може да станат учени, спортисти, инженери, лекари или работници. Може да станат проститутки, крадци или просяци. Аз вярвам, че този въпрос се решава сега, в този момент. И правя каквото мога.

От шест месеца аз давам цялата си депутатска заплата до последната стотинка, за да помагам за образованието на тези деца.

Осигурих на няколко десетки от тях едногодишен курс по английски език.

Някои от тези деца са неграмотни – те не умеят да четат и да пишат на български. Това ще се промени, понеже осигурих за тях специални курсове с учители – сугестопеди.

Някои от децата, с които се запознах, получават образователна подкрепа под формата на професионални курсове в сферите, в които искат да се развиват.

В един от домовете мечтата на повечето деца беше да отидат на море. Затова и през август 20 деца ще отидат на едноседмична морска творческа ваканция (дано дотогава спре да ме боли сърцето за тия 8000 лева“, завършва Хазарта.

Есил Дюран ще става политик като Слави и Ицо ХазартаПо време на предизборната кампания миналата година, Есил Дюран получила напълно неочаквана покана да…May 29 2022vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!