Историята на Пейо Пеев – от перспективен авиоинженер до сицилианската примка на майка и дъщеря

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Приятелите го описват като космополит, интелигентен, широко скроен, много спокоен. България е потресена не само от бруталното убийство на Пейо Пеев, но и това, на което е бил подложен в последните години. За Пейо обаче освен като жертва на системен тормоз до този момент не се знае почти нищо. Известно е само, че е дипломиран авиоинженер от Германия и планинар.

В днешния си брой вестник „Стандарт“ разказва историята на 44-годишния мъж – от завършването на училище до сицилианската примка на майка и дъщеря.

Колкото и обнадеждаващо да тече животът на Пейо Пеев, обратът настъпва преди около 6 години. Дотогава той е един от светлите примери на Немската гимназия, който завършва в Германия авиоинженерство, започва работа към European Aeronautic Defence and Space Company и се включва в екипа по вибрационната оптимизация на двигателите за Airbus. Той е успешен, но тъгува за България.

Когато се завръща, получава работа в клон на Dassault Systems в София. После се отдава на семейния бизнес в Чирпан, но успоредно с това развива свой старт-ъп за мебели в Пловдив. Приятелите го описват като космополит, интелигентен, широко скроен, много спокоен.

Не ламти за пари, иска да се занимава с неща, които създава и харесва, а повече от всичко мечтае да има истинско семейство. Така съдбата го среща с Габриела Славова. Тя е млада, със солидно образование, владее няколко езика, но бъдещето й е изцяло в ръцете на амбициозната майка.

Красимира Тодорова е дипломат с 30-годишна кариера – пробивна, властолюбива, прикрита. Добрала се до консулството в Банкок и решила да всяка цена да го оглави. Дори с цената на съсипването на кариерата и прогонването на консула. В резултат на цялата интрига, консулството беше закрито, а Камен Величков едва сега започва да получава достъп по медиите, за да разказва как е съсипала семейството му и какви доноси срещу него е писала. Получава справедливост 10 години по-късно след окончателното решение на съда. Мина през ада, но поне остана жив.

За разлика от Пейо, който застана на пътя на мечтаната съдба на Красимира за любимата й дъщеря. Майката бленува да види Габриела в заможно семейство, а не до „прост техник“. Затова и когато дъщеря й забременява от Пейо, думата брак се изключва от речника им. Красимира и Габриела сами отглеждат детето, а Пейо попада в епицентъра на прищевките им. Те решават кога ще го пуснат вкъщи и кога ще го карат да спи в колата, за да се моли за среща с детето си.

Приятелите му твърдят, че бил прекалено добър, даже алтруист. Може би просто не е искал да погледне истината, посвоему е обичал Габриела и е давал мило и драго да общува с дъщеря си.

Политическата промяна в България окриля двете жени, че е дошло време за богатия им улов. Майката започва да организира куп запознанства на Габриела, която пък акцентира на факта, че е възпитаник на Харвардските курсове в Софийския университет, водени от Кирил Петков. Затова и не е изненада, че се появява в Бургас като номер 12 в листата на „Продължаваме промяната“ и бе шумно представяна като експерт, млад и перспективен кадър.

Останалите кандидат-депутати от Бургас обаче така и не се сработват с нея. Твърдят, че не била общителна, но за сметка на това отлично умеела да създава напрежение и постоянно всявала раздор в редиците на новосформираната партия.

По това време изгрява и нов кандидат за жених – Велико Минков, запознал се с Габриела още на Харвардските курсове. Започнали връзка по-късно. Като успешен IT специалист, за кратко той стана депутат от Русенската листа на ПП, но се твърди, че непрекъснати раздори с бившия транспортен министър Николай Събев, са истинската причина бързо да се откаже от мястото си.

Изпадането му от политическия терен не му дава големи шансове пред тъщата. И двете с Габриела решават да постъпят с него по познатия начин. Изолират го, когато става ясно, че ще се появи ново бебе. Адвокатката на Тодорова твърди, че Велико настоявал Габриела да направи аборт, когато е била в напреднала бременност, но ексдепутатът оспорва това. Каквато и да е истината, двете жени са били напълно наясно, че Велико не е добродушният Пейо и трябва да са внимателни.

Затова тихомълком се преместват в София, а Габриела започва да мисли за кариера в Министерството на спорта. Двете решават да включат в новата си игра Пейо. За да вижда дъщеря си, му поставят ултиматум – фиктивен брак с Габриела и припознаване на бащинството на бебето. Твърди се, че родителите му са били против, но той е бил непреклонен. След раждането, Пейо и Велико се срещат. Какво и как са си казали, тепърва ще става ясно. Фактите обаче сочат, че и двамата подават искове за припознаване на бащинството, всеки за своето дете.

Облаците върху Габриела и майка й се сгъстяват след случка около Нова година, когато Минков успява да види детето си на коледно парти. Габриела започва да пише заплашителни мейли към Минков и да се държи странно мило с Пейо по думите на адвокатите и на двамата. Така се стига до първия инцидент, разказан тези дни от бащата на Пейо.

Докато тъщата не го пускала при малките, Габриела го помолила за среща, а като влязла в колата му, подала две бурканчета с горещ шоколад притеснена, че е изстинал в студа. Когато се прибирал към къщи, плувал в облаци, а на следващия ден не успял да дойде на себе си.

Баща му е убеден, че е било опит да бъде отровен или да го хванат за наркотици и да му отнемат родителските права. Направеният тест обаче не доказва това. Точно преди седмица настъпва фаталния ден за Пейо.

Получава обаждане да отиде при Габриела, а баща му решава да го придружи. Какъвто и да е бил разговорът, той приключва в колата пред блока на ул. „Елемаг“ , в столичния квартал „Изгрев“, където Габриела сяда на седалката до него, а тъщата отзад.

Къде е в този момент Орлин Пеев не е ясно, но камерите впоследствие разкриват как в автомобила започва борба. На съдебното заседание за мярката за неотклонение стават ясни и подробностите – тъщата се опитва да го удуши, а Габриела го дърпа към седалката. Когато всичко приключва, тъщата сяда отпред и отпрашват към Витоша. Стигат почти до Алеко, където било любимо място на Пейо в хобито му на фотограф. Опитват се да запалят колата, но студът и дизелът им провалят плановете. Кои са останалите двама мъже – помагачи, още не е съвсем ясно.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!