Истина ли е: Аналгинът ударил 26,80 лв?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Аптекари-мародери се възползват от страховете на хората посред епидемията от коронавирус, за да правят пари, твърди жител на Търговище. Той публикува снимка в социалните мрежи, от която се вижда, че аналгин на „Софарма“ се продава за 26,80 лв.

Пекин обяви официално лекарството, което ликвидира бързо COVID-19 СНИМКИПрепаратът против грип „Фавипиравир” (известен и като „Авиган”) е показал клиническата си ефективнос…Mar 18 2020vijti.com

 

Мнозина са подали сигнал до до прокуратурата за търгаши, които спекулират с цената на аналгина, който продават под тезгяха за нечуваната сума. Твърди се, че далаверата върви в по-малките аптеки, в които фармацевтите пробутват „златния” аналгин на клиенти във видимо добро финансово здраве.

Проверката на Lupa.bg показа, че реалната цена на обезболяващото е повече от скромна – 1,89 лв., т.е. мошениците в бели престилки са надули стойността му с точно 1417%!

Новината за измамниците-фармацевти идва на фона на обявената от главния прокурор война на спекулата.

Жители на Търговище обаче твърдят, че до този момент никой никъде не е продавал аналгин на такава цена. Съмненията са, че става въпрос за измама – някой е лепнал цената върху опаковката, за да всява паника. Факт е обаче, че лекарството изчезна от аптеките още преди 3-4 дни и трудно се намира в цялата страна.

Лекари в Италия вдихнаха на крак целия свят: Имаме лекарство, което се справя с коронавирус! Неаполска клиника изпитва лекарство срещу артрит в борбата срещу коронавируса. Доктор Пауло Асчиер…Mar 16 2020vijti.com

Източник:лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!