Истината за религиозния поход на Деси Радева

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Близо два месеца след като президентшата Десислава Радева се прибра от пътя по религиозния маршрут Камино де Сантяго, мистерията около минаването ѝ по него все още не е разбулена. Самата първа дама не е обелила и дума по темата, която продължава живо да вълнува социалните мрежи.

Във фейсбук групата „Пътя Камино“, където поклонници от цяла България, които вече са преминали, посещават в момента или планират да направят похода и обменят всякаква полезна информация, от няколко дни бушува спор дали Радева изобщо е била на поклонение в Испания. Дама на име Мариана Коцева разкрива, че името на съпругата на Румен Радев не присъства никъде в регистрите от поклонници, които получават подпечатан сертификат в края на маршрута. Твърдението ѝ е подкрепено и от други фенове на религиозния туризъм, които се присъединяват към тезата, че всъщност Радева изобщо не е поемала на подобна екскурзия и вероятно се е укривала в продължение на повече от месец някъде в чужбина по съвсем друга причина.

В отговор на тези съмнения Латинка Балкова от Тутракан опровергава информацията, че никой никъде не е засякъл първата дама, въпреки че в същия период от време стотици българи са се движели по Пътя Камино. „Аз я видях! Засякохме се по пътя, на 7- 8 км от Сантяго. Пихме кафе на едни и същи места. Носеше тежка раница и вървеше първа от групичката. Имам снимка за любопитните, но не мисля,че е редно“, пише тя.

Неразгадани са и подбудите на Ген. Деси да поеме по дългия 800 км път, по който хора от цял свят търсят душевно пречистване. Всъщност съпругата на Радев е планирала посещението си там още от миналата година. Мнозина смятат, че се е впуснала в изтощителното и рисковано приключение, за да постигне душевен мир. Не е тайна, че в последните няколко години депресивните мисли владеят първата дама. Особено силни те станали след мозъчната операция, която тя преживя през пролетта на 2021 г., когато лекарите успяха да я спасят от застрашаващи живота аневризми.

Преди да потърси спасение по Пътя Камино, Деси често посещаваше църкви и манастири в цялата страна. След прибирането си от дългия повече от месец поход тя отново не се появява почти никъде, с изключение на официалните визити в чужбина, на които придружава мъжа си.

Президентшата Деси Радева успешно е преминала пътя КаминоДесислава Радева е минала по пътя Камино, казаха нейни близки пред „България Днес“. Президентшата е …Jul 14 2022vijti.com

Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!