Нито едно свободно паркомясто не може да се намери пред големите хранителни магазини в Пловдив. Хората са решили да не оставят шопинга за последния ден и атакуваха маркетите още от обяд.

И към този час сериозна инвазия тече в магазините. Хора се блъскат пред щандовете за плодове и витрините за мезета. С бутилки в ръка тичат пазаруващите между редовете, колички се удрят по коридорите, а на места текат люти спорове кой е наред на опашката за кашкавал и луканка.

Евтиния в Одрин? Не точно! Ето разказ с конкретни суми и цени / СНИМКИНаистина ли в момента в Одрин всичко е толкова евтино? Публикуваме част от коментарите от последните…Dec 29 2021vijti.com

За предпразничната атмосфера разказаха читатели на TrafficNews, по думите на които са направили голямата грешка да посетят големите вериги в следобедните часове.

„Няма една количка пред магазина, кошниците вътре също са свършили. Чуват се гласове „Взе ли това или онова”, хвърчат списъци и се смятат количества. За мерки не може да се говори – кой без маска, кой си е наврял в главата на другия, кой се блъска с другия. Като всяка година по това време – ад”, коментира пловдивчанка пред медията ни, пазарувала в Кауфланд на Брезовско шосе.

Друга домакиня пък се сблъска с огромна опашка пред друг магазин – Лидл. Пред вратите на обекта цял ден се е извивала опашка от пазаруващи. В търговската зала се допускат само хора с маски и то определен брой, в отговор на наложените мерки срещу разпространението на COVID – 19.

Пълен паркинг, навалица пред витрините и опашки по касите – такава е била катрината и в магазин Лекси почти цял ден. Пловдивчанка разказа, че около 10:00 часа всичко е било спокойно.

„Само 30 минути по-късно в подземието вече се караха за места, а хората като орди нахлуваха през плъзгащите врати. Само за минути щандът за месо бе отрупан от пазаруващи”, разказа дамата.

В последния ден на 2021 година се очаква още по – сериозен наплив в търговските обекти.