Илхан Андай: Избирателите казват за Пеевски „Бу иш оладжак“!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Чистката в ДПС е закъсняла с 15 години, заяви в предаването „Още от деня“ на Българската национална телевизия Илхан Андай вчера.

„Всички, които окапаха, са посочени в един от последните анализи на Доган, където говори за партия, обхваната от корупция. Рамадан Аталай определено е в клуба на хората, които са живели на гърба на избирателите под тези магични за него три букви Д-П-С, той е един от най-богатите хора в парламента“, обясни чистката в Движението той. И добави:

„Това е естественият рефлекс на хора, които са свикнали да си оправят живота само с един месец работа преди изборите. След изборния ден тези хора не стъпват в регионите, мислят само за себе си“.

На въпрос на водещата Поли Златарева какво мислят избирателите за случващото се в ДПС, Андай подчерта: Казват „Бу иш оладжак“, което означава „Тази работа с този човек ще стане!“.

„В момента във влака „ДПС“, една по-дълга композиция, най-важните са структурите и избиратели. А на перона са трима души, които влачат по няколко торби с пари, но зад тях няма никой“, каза Андай.

На въпрос „Кой кара влака?“, Андай посочи, че машинисът е Пеевски, а диспечерът – Доган, като в него е и Джевдет Чакъров.

„Днес Бойко Борисов бе свеж, усмихнат сякаш неговият отбор е бил Италия снощи. Логично е да си мисли, че е имало невидими за нас преговори. ДПС направи огромен жест към него като не вкара свои министри в кабинета. По този начин се дава шанс на ПП-ДБ да подадат ръка на Бойко Борисов и да изпратят борча си от ротацията“, коментира Андай по темата на деня.

По думите му най-големият сбор в 50-ото Народно събрание е от депутатите, които искат то да има максимално дълъг живот, което означава, че ще се намерят „акушери, които да подпомогнат Бойко Борисов“.

Ако лидерът на ГЕРБ не състави кабинет и предизвика нови избори, неговата съдба може да се окаже като тази на приятеля му Еманюел Макрон във Франция, чиято партия остана на трето място на изборите през уикенда.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!