ИЗНЕНАДА! Волен арестуван след донос на Иво Никодимов

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Волен Сидеров разкри по чий донос е бил арестуван през пролетта на 2020-а в пика на коронаужаса. Лидерът на „Атака“ публикува сигнал, подписан от… репортера в БНТ Иво Никодимов, заради който стана клиент на прокуратурата по чл. 320 от НК, касаещ престъпления против реда и общественото спокойствие.

Ето поста на Сидеров във фейсбук без редакторска намеса:

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирванеСофийската районна прокуратура съобщи, че Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване. Общински…Apr 15 2020vijti.com

Доносът на Иво Никодимов, по който прокуратурата повдигна обвинение на Волен Сидеров през 2020 г. Дни по-късно лидерът на Атака беше незаконно задържан по това обвинение.

12 април 2020 г.

Уважаеми госпожи и господа прокурори,

На 12 април съм един от дежурните в “Новини” на Дирекция информация на БНТ. Като дежурен репортер  имам задължението да следя редакционната поща. Видно от препратеното до вас писмо, в 18 : 12 ч. получихме съобщение от ПП Атака, в което е цитиран лидера на партията Волен Сидеров и като заглавие е изведено следното: „Волен Сидеров: излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!”

С колегите преценихме, че в писмото има данни за престъпление по гл. 10: „Престъпления против реда и общественото спокойствие, чл. 320 от НК”

По тази причина и редакционната преценка беше, че не следва да даваме трибуна на подобна позиция.

Изпращам ви писмото, за да вземете отношение съгласно вашата компетентност. Позицията е публикувана и в различни медии, видно от долните линкове.

Волен Сидеров: Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски Не искам да вляза в храма с маска и да си крия лицето пред Бога Излезте масово на Великден и док…Apr 12 2020vijti.com

Иво Никодимов, репортер в БНТ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!