Извънредно положение! Учителите в Бояджик отказаха да се ваксинират. Борисов праща хора да ги

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Стана ясно, че се налага  правителството да се намеси и „да посъветва“ селски учители да си поставят ваксини, при положение, че е заявена официално доброволна ваксинация в страната и по света.

Училището в село Бояджик влезе във фокуса на институциите с отказа на учителите му да се ваксинират.

Нито един от тях не е заявил това желание, а опасенията за безопасността на ваксината стигнаха чак до премиера Бойко Борисов.

Ваксинацията връща българите у нас Не се обсъжда възможност да се поставят дози и в посолствата ни зад граница Ако нямат личен лек…Jan 19 2021vijti.com

Днес екип, изпратен от него, пристига на място в опит да убеди учителите да се ваксинират, информира bTV.

Персоналът на училището днес се подготвяше за връщането на по-големите деца в клас, тече и усилен ремонт на фасадата.

В училището има 25 педагози, част от тях вече са се срещнали с COVID-19. Всички обаче изразиха намерение да не се ваксинират, защото се съмняват в безопасността на ваксината.

Директорът на училището Ирина Станчева коментира, че е благодарна за информационната кампания, която ще се проведе сред преподавателите, защото ще получат данни от най-добрите български експерти в областта.

„Това е информация, която е хубаво да я чуеш със собствените си уши, защото не, че липсва информация, но тя е много противоречива и това е една от причините колегите да се притесняват“, каза Станчева.

Според нея ваксинирането е процес и дори сега преподавателите да не искат, те ще могат да се имунизират в бъдещ момент.

Руски професор: Ваксината на „Пфайзер“ е тествана само върху кучета и коткиСЗО е готова да помогне за ускоряване процеса на сертифициране на руската ваксина «Спутник V». Въпре…Jan 18 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!