Извънредно: Избраха нов НС шеф, но с гаф

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди броени минути депутатите от 50-то Народно събрание (НС) избраха своя председател.  Това е Рая Назарян от ГЕРБ-СДС.

Изборът й обаче бе белязан с гаф.

Ето как се стигна до това Назарян да заеме поста:

Депутатите се събраха в пленарната зала след две поредни почивки, за да отправят нови предложения за председател на парламента.

От ГЕРБ отново предложиха Рая Назарян. От „Възраждане“ също препотвърдиха кандидатурата на Петър Петров. Тошко Йорданов предложи от името на ИТН почетния председател да остане такъв – Силви Кирилов.

От „Величие“ обаче смениха предложението и предложиха кандидатурата на Виктория Василева, вместо проф. Илияна Матеева.

„Ние ще подкрепим всички номинации, за да започне работа парламента и да започнат да се раздават мандатите“, обяви Тошко Йорданов, за което получи иронични ръкопляскания от ПП-ДБ. „Партията, която започва с П. и се държи като П. – патки, са най-големите шафрантии тук“, отговори Йорданов.

„Разбирам, че през цялото време се криете зад гърба на някой друг и колкото и да ни обиждате, не се оправдавайте с нас“, обяви Николай Денков.

За Виктория Василева гласуваха – 13 „За“, 105 „Против“ и 105 „Въздържали се“.

 

За Петър Петров гласуваха 54 „За“, 111 „Против“ и 71 Въздържали се.

 

За Рая Назарян гласуваха 131 „За“, като тя бе избрана за нов председател на Народното събрание. Тя бе избрана с гласовете на ИТН, ГЕРБ и ДПС.

Силви Кирилов обаче забрави да подложи на обсъждане собствената си кандидатура, която впоследствие получи 17 гласа „За“.

 БЛИЦ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!