Извънредно! Затягат мерките! Нови ограничения!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Снимка Булфото

Нови мерки, обяви преди минути доц. Кунчев.

Здравните власти обмислят затягане на противоепидемичните мерки в някои области. Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Във връзка с динамичното развитие на ситуацията в някои области на страната- София, София- област, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, където заболеваемостта е най-висока се обсъждат въвеждането на нови мерки”, обясни той, пише nova.bg.

Затягането на мерките започва! Ето в кой областен град въвеждат сериозни забрани! Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобн…Jan 12 2022vijti.com

Националният щаб ще вземе решение за мерките в столицата.

„Ще предложим ограничаване на 50% в капацитета на работа в някои обекти, сред които заведения за хранене и развлечения”, добави Кунчев.

Обсъжда се и присъствено обучение на учениците на места на ротационен принцип.

„Относно мерките в сферата на образование – там МОН взима конкретните решения. Но според националния план вероятно вече трябва да се въведе обучение на ротационен принцип за учениците след 4 клас”, каза Кунчев.

„От понеделник ще предложим учениците от 1-ви до 4-ти клас , както от 7-ми, 10-ти и 12-ти клас да останат на присъствена форма на обучение. Останалите  5-ти, 6-ти, 8-ми, 9-ти и 11 клас- да учат онлай”, каза още здравният инспектор.

Във връзка с премахването на голяма част от противоепидемичните мерки във Великобритания доц. Ангел Кунчев коментира, че това може да се случи и у нас, когато заболеваемостта спадне и когато достигнем техните ваксинационни нива. „За това обаче е необходимо време”, добави той.

Няма смисъл от зеления сертификат и мерките ли? Вижте Австрия!Проф. Илко Гетов се обърна към хората, които твърдят, че от мерките и от зеления сертификат няма сми…Jan 15 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!