Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 април

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 април. Това реши кабинетът на извънредно заседание днес.

Преди него се е провела работна среща с някои министри за портивоепидемичните мерки.

Премиерът Бойко Борисов разпоредил на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките.

Епидемиолог: Преболедувалите коронавирус не могат да бъдат заразни след това„Данните, които имаме от производителите на трите ваксини, са за тяхната ефективност при предотвратя…Jan 18 2021vijti.com

По отношение на работата на ресторантите, заведенията и нощните клубове Борисов поискал Ангелов да проведе среща с техни представители и да обсъдят възможните решения за бранша.

Един от възможните варианти е те да отворят още в началото на февруари при 50% капацитет и с работно време до 22:30 часа, като в този случай рискът е те отново да бъдат затворени при влошаване на епидемичната обстановка. Друг вариант за ресторантите, заведенията и нощните клубове е да отворят от 1 март, като дотогава се подкрепят със средства, отпуснати с нотификация.

Вицепремиерът Томислав Дончев опроверга думите на здравния министър, че заведенията не са приоритет за правителството.

„Понеже се появиха спекулации кое е приоритет и кое не е – всичко ни е приоритет. Всяко предприятие ни е приоритет, всеки зает ни е приоритет. И ако някъде се налагат ограничения, това е не защото имаме снизходително отношение към който и да е било сектор. Това е единствено в случая, когато работата на един влиза в конфликт със здравеопазването и създава рискове за здравето и живота“, заяви Дончев.

Подкрепата, която правителството е осигурило за запазване на работните места и в помощ на бизнеса в България от началото на пандемията, до момента възлиза на близо 2 млрд. лв.

Топ 4 признака, че сте имали коронавирусНад година светът е под влиянието на пандемията от коронавирус. Милиони хора се заразиха с вируса, а…Jan 15 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!