Известен актьор изгърмя покрай аферата с прочутия музикант и милионите! С патрулка го закараха

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Разплитането на аферата с фиктивно назначените 41 души във филхармонията на Разград продължава. Заради нея бяха повдигнати обвинения срещу диригента Левон Манукян и трима негови съучастници.

Министерството на културата огласи резултатите от продължаващите проверки в други театри и филхармонии. Ето какво обявиха от ведомството на министър Найден Тодоров.

В хода на проверка, извършена от Инспектората по чл. 46 към МК, бяха установени сериозни нарушения от ръководството на Родопски драматичен театър – Смолян, съобщиха от Министерството на културата.

Констатирано е, че се повтаря схемата, разкрита в Театрално-музикалния и филхармоничен център – Разград.

Установено е изтичане на големи суми пари към няколко фирми. Сумата е идентична на тази, по която е повдигнато обвинение на директора на Разградския културен институт.

Проверките продължават. Поетапно ще се проверят всички държавни културни институти в областта на сценичните изкуства, както и ще бъдат извършени вътрешни проверки на всички звена на Министерството.

Междувременно Министерството на културата работи в тясна връзка с разследващите органи.

Втори закопчан шеф

По данни на TrafficNews, директорът на театъра в Смолян Румен Бечев е бил изведен от сградата от униформени и качен в патрулна кола. Това е станало около 14:00 часа. Той е бил ескортиран за разпит до пловдивското следствие.

Манукян пък все още не е внесъл паричната си гаранция от 50 хиляди лева. Освен това не е изтекъл срока, в който Манукян има право да обжалва размера на наложената му мярка за неотклонение.

Престъпна схема

Припомняме, че Левон Манукян беше арестуван и обвинен за фиктивни назначения, с което е ощетен бюджетът. Присвоени са средства на театъра в размер малко под 1 милион лева, обявиха от прокуратурата.

Сключвани са реални трудови договори, но хората никога не са работили реално в театъра. Получавали са парите и после са ги предавали на един от обвиняемите – Атанас Георгиев.

Четирима души са с повдигнати обвинения по случая. Вчера съдът в Пловдив постанови и постоянен арест за програмиста Петко Писков, считан от обвинението за мозък на схемата.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!