Идеологът на „Величие“ с мълниеносен ход след тежките думи на Марков

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Идеологът на ПП „Величие“ Ивелин Михайлов се извини на председателя на Парламентарната група Николай Марков и депутатите, които са се почувствали засегнати от думите му преди няколко дни, когато той ги обвини, че гласуват с ГЕРБ и ДПС и заплаши с изключване.

От петък формацията се тресе от лидерски сблъсък – между т.нар. полковник Николай Марков и собственикът на Историческия парк Ивелин Михайлов. Формалната причина стана гласуването на депутатите за избор на комисия, която да изработи Правилника за дейността на 50-ото НС, заради което е избухнал скандал в парламентарната група, пише Флагман.бг.

Част от депутатите обвинили Николай Марков, че ги е подвел да гласуват за предложението на ГЕРБ и ДПС, докато той и няколко от най-верните му дали да се разбере, че няма да се съобразяват с партийната дисциплина и щели да гласуват по целесъобразност.

В събота, навръх 5-ия рожден ден на Историческия парк в с. Неофит Рилски Ивелин Михайлов се закани да изключи 5-6 депутати, защото не спазвали партийната дисциплина, а ден по-късно Николай Марков му отговори в типичен стил, че той е само редови член и никой не може да изключва. Николай Марков твърди, че самият той бил „мозъчният тръст“ и „всичко в партията“.

Снощи Ивелин Михайлов бе сам на среща с избиратели в Раднево, а днес от парламента Николай Марков го призова да се извини официално, а според вътрешни източници почти цялата парламентарна група застанала зад полковника.

Последното изглежда е накарало Ивелин Михайлов да отправи това публично извинение.

„Искам да се извиня на Парламентарната група на „Величие“ и полковник Николай Марков, ако по някакъв начин съм ги засегнал, вкарал съм в редиците им някакво разцепление или пък съм подал някакъв сигнал към медиите, всички наши привърженици.

Правя го, защото видях, че полковник Марков е помолил за това нещо. Като член на „Величие“, като българин, който е участвал в предизборната кампания, ясно е чул посланията, които са отправили, вярвам в тях, че ще изпълнят това, което са обещали на всички нас. И първото нещо, което ще се случи, е да видим справедливост в България“, обясни той.

„Вярвам, че единствено може да се подкрепи правителство и бюджет, които покажат 10-годишен план за развитие на България по региони, какво ще се случи, за да може малкият и средният бизнес да функционират добре, как ще се промени образование, здравеопазване, как ще се направи така, че да има някаква цялостна идея за развитието на България и да ни покаже бюджета, с който иска да го постигне.

Когато всичко това нещо е готово и когато старите неща, които до този момент са затлачени, бъдат придвижени, защото могат да се решат за 3 дни, тогава ние ще разберем, че всеки проект за правителство, всеки бюджет е подкрепен правилно.

Вярваме, че именно „Величие“ са тези, които ще се го изискат и без това да се случи, няма да продължат напред.

Имате моята пълна подкрепа да бъдете достойни българи и да покажете, че всичко, което сте обещали, не е било проформа. Сигурен съм, че няма да имате извинение за нещо, което е сложно.

Още веднъж казвам: извинявам се за това, че съм ви обидил, вярвам във вас и очаквам резултатите“, каза в заключение Михайлов.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!