Ива Митева погребала баща си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бившата шефка на Народното събрание Ива Митева е погребала неотдавна баща си, разкриват нейни съграждани от Разград. Покойният вече инженер Митко Митев бил сред уважаваните хора в града още от годините, в които преподавал в местния техникум по механотехника „Шандор Петьофи”.

После се ориентирал към частен бизнес. Така създал собствена фирма, която се занимавала с ремонт и механика и обслужвала една от най-големите добивни компании у нас – „Каолин” в град Сеново.

Ива Митева удря шамар на Слави – напуска ПГ на ИТН? Слух в кулоарите на Народното събрание – шефката на законодателния орган Ива Митева-Рупчева хвърля…Aug 12 2021vijti.com

Ива Митева не е словоохотлива по отношение на семейството и близките си, но по неволя нейната овдовяла майка бе намесена в скандалите около заплахите за живота й, които бившата шефка на НС получи преди по-малко от месец от 26-годишния Любомир Яков от Стара Загора. Тогава Ива Митева не скри, че се е притеснила основно за възрастната си майка. Пенка Митева е пенсионирана учителка, която дълги години преподавала български език и литература в езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“ в Разград и се ползва с висока репутация сред елита на града. Възрастната дама е многократно награждавана и често е гост на различни културни мероприятия.
Откакто е сама, разчита на дъщеря си Ива и на сина си Йордан.Митева досега не е споделяла, че има брат, който също е помагал на покойния им вече баща в бизнес начинанията.

Родния Разград приближената до Слави Трифонов Митева напуска, след като завършва гимназията, в която майка й е била преподавателка, а после се устремява към Софийския университет, където следва право. Стартът й в живота е летящ и току-що дипломирана, тя започва работа в Министерството на правосъдието, а от 2000 г. е назначена в Народното събрание, където преминава всички стъпала в парламентарната администрация – от държавен експерт и директор на дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“, та чак до председател в два последователни, но малотрайни парламента.

В правосъдното министерство среща и любовта на живота си, своя съпруг Георги, с когото имат 18-годишна дъщеря Мила. Той също прави шеметна кариера във ведомството, а през миналата година е изпратен в Брюксел на дипломатически пост като пълномощен министър по наказателноправни въпроси, европейска съдебна мрежа по наказателни дела, съдебна реформа и върховенство на закона.

Ива Митева разделена с мъжа сиПредседателката на Народното събрание Ива Митева живее разделена с мъжа си Георги Рупчев. Според инф…Sep 13 2021vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!