Ивайло Калфин: Пенсионерите да се молят да е жив и здрав премиерът, за да вземат по още 50 лева

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Според бившия социален министър пенсионната система у нас е загубила логиката си

“С промените, които се случват у нас в пенсионната и осигурителна система от 2017-та година досега, тази система губи своята логика. В момента пенсионерите, а и тези, които работят и се осигуряват, трябва да се молят да е жив и здрав премиерът, за да получават по още 50 лева за Коледа”, коментира пред bTV бившият социален министър Ивайло Калфин.

НОИ : Парите за пенсии може да не стигнатПриходите от осигурителни вноски за Държавното обществено осигуряване може да не са достатъчни, за д…Oct 12 2020vijti.com

Калфин беше категоричен, че тази система вече няма абсолютно никакъв смисъл, заради бутането на различни показатели и то на произволен принцип.

“Елементът на справедливостта ще дойде, когато един човек, работил на една позиция, да кажем учител, миньор или друг, взема подобна пенсия, независимо дали се е пенсионирал пред 20 години, или сега”, изтъкна още бившият социален министър.

Пенсионерите изтръпнаха. Сачева обяви: Няма решение за вдигане на пенсиите. Ще даваме пари наВсе още няма взето решение за индексацията на пенсиите догодина, единственото сигурно е, че добавкит…Oct 7 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!