Здравни експерти: Коронавирусът е способен да убие 65 млн. души

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Водещи здравни експерти от САЩ алармираха, че изключително опасният коронавирус може да погуби десетки милиони живота в рамките на една година. Учени от престижния Център по здравеопазване “Джонс Хопкинс“ са изготвили модел на хипотетичната пандемия чрез помощта на компютър още три месеца преди избухването на коронавируса в реални мащаби. Според предварителните им прогнози около 65 млн. души от целия свят биха могли да станат жертви на “новата чума“ само за около 18 месеца.

Медии публикуват кадри с падащи хора по улиците в Китай заради коронавирусаМедии и социални медии показват страховити кадри от китайски градове, как хора, за които се твърди, …Jan 24 2020vijti.com

На този етап смъртоносната болест е отнела живота на повече от 20 души в Китай, докато инфектираните са над 900. Според експертите обаче реалните цифри се изразяват не в стотици, а в хиляди.

,,Очаквах появата на коронавируса в интерес на истината, така че не мога да кажа, че съм изненадан“, коментира за “Business Insider“ д-р Ерик Тонер, старши изследовател в центъра “Джонс Хопкинс.“

,,Все още не знаем доколко е заразен, знаем само, че се предава от човек на човек, но не и до каква степен“, допълни той.

Според компютърни изчисления, направени лично от д-р Тонер, след около половин година в почти всяка страна по света ще има доказани случаи на коронавирус.

До този момент здравните власти са обявили, че са засекли вируса в САЩ, Тайланд, Южна Корея, Тайван, Виетнам, Сингапур, Хонконг, Макао и Непал.

Източник: НОВИНИ.БГ

Супа от прилепи може да е причинила епидемията от коронавирусРазпространението на смъртоносния коронавирус може да се дължи на консумация на супа от прилепи. Тов…Jan 24 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!