Защо НЕ трябва да зареждате телефона си през нощта!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Експертите казват, че ако оставите захранващия адаптер свързан към напълно зареден смартфон, това води до по-бърза промяна в химическия състав на батерията, което се отразява негативно както на нейния експлоатационен живот, така и на скоростта на разреждане. Експертите твърдят, че влошаването на батерията се случва въпреки факта, че основните производители на смартфони инсталират защита от презареждане. В този случай, когато телефонът се зарежда през нощта, в един момент той достига сто процента, а след това просто спира да получава заряд.

Освен това те отбелязват препоръката на производителите на устройства да поддържат заряда на батерията в диапазона от 30-50 процента, дори когато не се използва. Зареждането на 100%, както и пълното разреждане е еднакво вредно за батерията. Някои експерти обаче смятат, че тази теза е остаряла, тъй като не отчита съвременните технологии за производство и оптимизиране на батерии.

Не можете да зареждате телефона цяла нощ, защото когато батерията на смартфона достигне 100% заряд, зарядното спира да подава ток и батерията може да се повреди, обясняват експерти.

Как да зареждате безопасно модерни телефони

Тъй като по-голямата част от устройствата имат система, която контролира зареждането на батерията, можете да зареждате телефона си през нощта, ако са изпълнени няколко условия.

Първо, трябва да сте сигурни, че в къщата няма скокове в електричеството, в противен случай има риск телефонът да избухне, докато се зарежда през нощта. Второ, самото зарядно трябва да е с високо качество – не трябва да използвате неоригинални марки и да купувате преходници. Трето, трябва да сте сигурни, че телефонът не се затопля по време на презареждане.

Запомни трите неща, които не трябва да се правят в живота – казваше мъдрата ми баба! Спазвам ги и до днес!Запомни трите НЕ, казваше ми баба ми, – НЕ се страхувайте, НЕ завиждайте, НЕ ревнувайте.“ Не се стра…Jul 2 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!