Защо не бива да ходите до тоалетната, ако се събудите посред нощ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Повечето от нас правят всичко погрешно и напразни опити да заспим само се довеждаме до безсъние.

Късно през нощта изведнъж отваряте очи и се събуждате. Тялото все още иска да спи, но това не е толкова просто. Позната ситуация? Опитайте се да следвате тези препоръки:

Не ходете до тоалетната

Слави Диксън или Джо Трифонов?По-малко от месец измина, откакто едно младо, безбрадо англичанче на име Джоузеф Диксън пристигна на…Jul 13 2021vijti.com
Разбира се, ако естествената нужда е твърде голяма, няма какво да се направи, трябва да отидете. Но да отидете до тоалетната, „тъй като все още не спя“ е голяма грешка и почти пълна гаранция, че заспиването отново няма да е лесно.

Дори само седенето на леглото вече е изпълнено с факта, че сърдечната ви честота ще се увеличи в сравнение с тази, която е била по време на сън (приблизително 60 удара в минута).

Когато станете и отидете в друга стая, ритъмът става още по-често, обяснява специалистът по сън д-р Майкъл Бреус.

За да възстановите безсъзнателно състояние, сърдечният пулс трябва отново да спадне до 60 в минута – и това не се случва веднага. Ето защо ви е толкова трудно да заспите отново.

Не проверявайте времето.

Друг съвет от д-р Бреус, колкото и да е труден, опитайте се да се отпуснете и да изключите ума. Не гледайте часовника, не проверявайте телефона – действията, които съвременният човек извършва инстинктивно, едва отваря очи.

Не бройте часовете преди ставане

Много хора страдат от ирационален страх да не получат достатъчно часове сън. Следователно, събуждайки се посред нощ, те започват да изчисляват оставащото време преди алармата да звъни – и в резултат на това те изобщо не могат да заспят.

Ето правилния модел на поведение за онези, които случайно са се събудили твърде рано: затворете очи, обърнете се на другата страна, изключете мислите си – и отново заспивайте до сутринта.

Само 2 тиквички, 400 г кайма, чесън, кашкавалче и ще облизваш пръсти до утре вечер!Страхотно ястие от тиквички и кайма , с което ще се облизвате цяло лято – докато го има на пазара на…Jul 8 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!